Tutkunlarına kahve aboneliği satan uygulama geliştirdi

Yazılımcı ve girişimci Uğur Atar, yerli kahve tutkunlarına, kahve aboneliği satan mobil uygulama geliştirdi. Şimdilik sadece İstanbul’da 12 mekanla çalışan uygulama Kocaeli, İzmir ve Ankara’dan da talep alıyor.

Abone ol

SELENAY YAĞCI-İSTANBUL 

Kahve Kap, e-ticarette yeni yeni ortaya çıkan abonelik tabanlı anlayışı için mobile taşıdı. Yeni girişim, yerli kahve tutkunlarını hedefliyor. Hem iOS hem de Android uygulamasıyla pazardaki yerini alan uygulama ön ödemeli kahve satışı yapıyor. Ayrıca kullanıcılarına belli oranlarda indirim sağlıyor. Kahve Kap aboneliğinizi başlattıktan sonra tercih ettiğiniz abonelik paketinize göre hesabınıza kahveleriniz yükleniyor, daha sonra kahve haklarınızı anlaşmalı kahve dükkanlarında telefonunuzdaki kuponunuzu göstererek kullanabiliyorsunuz. Farklı sayılarda ve çeşitlerde abonelik paketleri mevcut. 5 bardak, 10 bardak, her gün bir bardak gibi seçenekler sunuyor. Şu anda 3 farklı pakette aylık 27 TL’den 402 TL’ye uzanan 15 farklı seçenek sunuluyor. Uygulama mekanda para ödemesiyle uğraşmak istemeyen ve daha ucuz fiyata kahve içmek isteyenlere hitap etmek istiyor. Henüz 6 aylık uygulama şimdilik sadece İstanbul’da faaliyet gösterse de Kocaeli, İzmir ve Ankara’dan hem mekan hem de kullanıcı bazında talepler alıyor. Bugüne kadar 3 bine yakın kullanıcı mobil uygulamayı Appstore ve Google Play üzerinden indirdi. Kahve Kap, büyüme ivmesine veya alınacak bir yatırıma paralel olarak Türkiye geneline açılmayı planlıyor. 

Yazılımcı ve girişimci Uğur Atar, kendi öncülüğünde geliştirilen uygulamanın nasıl doğduğunu şöyle anlatıyor: “Kahve Kap fikri reklamcı arkadaşlarımla bir cafede kahve içerken doğdu. İstanbul’da 3’ncü dalga kahve furyası ile birlikte mekanların sayısı oldukça arttı. İnsanların hem yeni mekanlar hem de yeni lezzetler keşfedebilmesini kolaylaştırmak istedik.” Şimdilik 12 işletmeyle anlaştıklarını belirten Atar, İstanbul’da 60 tane olduğu tahmin edilen bağımsız yani üçüncü nesil kahve dükkanlarının tamamına ulaşmak istediklerini ve saha ekiplerinin yeni mekanlarla anlaşmak için canla başla çalıştığını söyledi. Kullanıcılardan güzel tepkiler aldıklarını kaydeden Atar, “Kahvelerini içtikten sonra teşekkür mailleri atanlar bile oldu. Türkiye startup ekosisteminden olumlu ve yapıcı yorumlar alıyoruz, bizim için mutluluk verici” şeklinde konuştu.

Mekanların trafiğini artıracak
Mekanların trafiğini mutlaka artıracaklarını inandıklarını kaydeden Uğur Atar, uygulamanın sadece bir e-ticaret projesi olmadığını mekanlar için de bir pazarlama ve reklam mecrası olduğunu vurguladı. Mekanlarla anlaşma noktasında öncelikle İstanbul’da anlaşabilecekleri tüm mekanları araştırdıklarını söyleyen Atar, şunları kaydetti: “Mekanlarla temasa geçip Kahve Kap’ın onlar için faydalarını anlatıyoruz. Genelde çok olumlu bulunuyor ve sıcak bakılıyor. İş modelimiz hem mekana hem de kullanıcıya kazandıran bir model. Hem kullanıcılar indirim alıyor, hem de mekan yeni müşteriler kazanmış oluyor, üstelik o müşterinin düzenli müşteri olma ihtimali de olduça yüksek. Mekanlar iş modelimizi oldukça faydalı buluyorlar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı: 'Atılan o ilk adımın izinden...' Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Kapadokya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıldı İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı