Vestel ile Turkcell’den 4.5G teknolojisinde işbirliği

Vestel, yeni akıllı telefonu için Turkcell ile işbirliği yaptı. Kategori 4 sınıfında 4.5G teknolojisine sahip olan ve 150 mps hıza ulaşabilen yeni model Venus, ayda 19 TL’ye satılacak.

Abone ol

Selenay YAĞCI

MANİSA - Türkiye’nin iki teknoloji devi Vestel ve Turkcell, 4.5G deneyimini yerli üretimin gücü ile kullanıcıya sunmak ve akıllı telefon ithalatını, ihracata çevirmek amacıyla işbirliği yaptı. Avrupa’nın tek alan üzerine kurulu en büyük üretim merkezlerinden biri olan Vestel City’de gerçekleştirilen basın toplantısında Vestel’in Turkcell için özel olarak ürettiği Vestel Venus V3 5020 akıllı telefonu tanıtıldı. Venus V3 5020, 5 inç HD ekran, 4 çekirdekli işlemci, 8 MP arka, 5 MP ön kamera ve 3140 mAh batarya ile kullanıcıya sunulacak. Turkcell İletişim Merkezleri’nde aylık 19 TL’den başlayan fiyatı satışa çıkan Venus V3 5020, Turkcell portföyündeki 5 inç ekran büyüklüğüne sahip en uygun fiyatlı 4.5G uyumlu telefon olma özelliğine sahip. Üstelik Turkcell servisleri de telefonda yüklü olarak geliyor.

Vestel City'de yılda 35 milyon cihaz üretiliyor 

Venus V3 5020’nin yerli üretimin geldiği noktayı ve dünya ile rekabet edebilen Türk mühendisliğinin gücünü ortaya koyduğunu belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, yakın dönemde dış pazarlarda da adından sıkça söz ettireceklerini dile getirdi. Yerli şirketlerle işbirliğine açık olduklarını ve Turkcell ile bu tür bir teknolojik işbirliğinin ilkini gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, bu işbirliğinin güzel örnek olmasını umduklarını ifade etti. Dünyada akıllı telefon pazarının 1.3 milyar adet, Türkiye pazarının ise 15 milyon adet olduğunu hatırlatan Erdoğan, pazardan daha fazla pay almaya odaklandıklarını belirtti. Akıllı telefon yatırımlarına devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, “Dijital devrim mobiliteyi zorluyor. Biz de bu alana odaklandık. Televizyondan sonra telefonda en büyük işimiz olacak. Erişilebilir fiyatla son teknoloji ürünleri tüketiciye sunmak istiyoruz. Türkiye’de tasarım ürün üreten ilk firmayız. Endüstri 4.0‘a da ilk geçen firma olmak istiyoruz” diye konuştu. Vestel’in akıllı telefon pazar payının yüze 3.5 olduğunu söyleyen Erdoğan “1 yıl içinde payımızı yüzde 10 çıkarmayı hedefl iyoruz. Yeni Venus’ün yurtdışı pazarlarla 1 milyonluk satış adetlerine ulaşmasını bekliyoruz” dedi. Vestel City tesisleri hakkında bilgi veren Erdoğan şunları anlattı: “Tesiste 16 bin kişi çalışıyor. Bin 200 Ar-Ge çalışanımız var. 152 ülkeye ihracat yaparak 18 yıldır sektörün ihracat şampiyonuyuz. 8 Ar-Ge merkezimiz var. Yıllık 35 milyon cihaz, günlük 45 bin televizyon, 18 bin beyaz eşya üretiyoruz.” 

4.5G data kullanımını yüzde 11 artırdı 

Türkiye’nin teknolojiye yön veren yerli markalarından biri olarak başta akıllı cihazlar olmak üzere teknolojinin her alanında yerli üretimi desteklediklerini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’nin en önemli üretim tesislerinden birinde önemli işbirliği için bir araya gelindiğini belirterek, yaklaşık 2. 5 milyon adet satan Turkcell akıllı telefon ailesinden T Serisine ait T50 ve T60’nın VestelCity’de üretildiğini hatırlattı. Yeni Venus’ün Turkcell’in faaliyette olduğu 9 ülkede de satılacak olduğunu dile getiren Terzioğlu, “Önümüzdeki 6 ayda 150-200 bin adetlik satış bandına çıkmasını bekliyoruz” dedi. 4.5 G teknolojisinin birinci haftasını dolduğunu hatırlatan Terzioğlu, ”Bu Türkiye’nin mühendislik başarısı. Dünyanın en hızlı 4.5G şebekesini kurdu Türkiye. ABD’den 5 kat hızlı speedtest yapılıyor. Dünyanın en hızlı iki şehri İstanbul ve Ankara. Türkiye 4.5G’yi sevdi. 2 dakikada 1.2 milyon müşterimiz 4.G’ye geçti. Şu an 2.8 milyon müşterimiz 4.5G’li. Data kullanımı yüzde 11 arttı. Türkiye’nin 55’i akıllı cihaz kullanıyor. Sadece yarısı 4.5G uyumlu. Amacımız cihazları bütçeyi sarmayan ulaşabilir fiyatlarla sunmak” diye konuştu.

40 milyon adet akıllı telefon satışı hedefliyoruz

Yerli pazarda yeni tasarımlar ortaya çıkması için satış adetlerindeki payın milyonlara ulaşmak gerektiğini söyleyen Turan Erdoğan, “Ama bu adetleri sadece iç pazarda yapmak mümkün değil. Mutlaka ihracat yapmak gerekir. Örneğin biz içeri 1 milyon adet televizyon satarken 7 milyon adet televizyonu yurtdışına satıyoruz. Biz telefona odaklandık. 30- 40 milyon adet akıllı telefon satışına ulaşmak için yola çıktık” diye konuştu.

Turkcell TV Plus’ı da Vestel televizyon içine gömme planı gündemde 

Turan Erdoğan, “Turkcell gibi Türkiye’nin lider şirketlerinden biri ile yaptığımız işbirliğinden dolayı mutlu ve gururluyuz. İşbirliğimiz gelişerek devam edecek. Kazandığımız bilgi ve birikimin yanı sıra üretim gücümüzü ortaklaşa projeler gerçekleştirmek için kullanmaya hazırız” diye konuştu. Vestel ile uzun soluklu işbirliğine imza attıklarını vurgulayan Kaan Terzioğlu, Turkcell TV Plus’ı da Vestel televizyonların içine gömerek üretme konusunun gündemde olduğunu dile getirdi.

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı Dünyada ticaret geriledi navlunda dalga hızlandı E-ticaret platformları her yıl lisans ücreti ödeyecek WEF: Pandemi sonrası en büyük iyileşmelerden biri Türkiye’de AB pazarında yer almak isteyen tıbbi cihaz sektörüne, kredi desteği