Yatırımların yüzde 80'i teknolojiye

Yapı Kredi Bankası, toplam yatırımların yüzde 80'inin teknolojiye ayrıldığını bildirdi.

Abone ol

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, dijitalleşme kapsamında yaptıkları yatırımın toplam yatırımın yüzde 80'ini oluşturduğunu belirterek, sadece dijitalleşme alanında her yıl 100 milyon doların üzerinde yatırım yapmaya devam edileceğini söyledi.

Bankanın yatırımları arasında teknolojiye ayırdığı payın yüzde 80'leri bulduğunu belirten Erdoğan, "Üç dört sene önce toplam yatırımın yüzde 50'si teknoloji yatırımıydı. Bu oran geçen sene yüzde 70'ler seviyesindeydi, bu sene de yüzde 80'in üzerine çıktı. Önümüzdeki dönemde de teknoloji yatırımlarının toplam yatırımlardan aldığı pay en az yüzde 80'lerde olacak. Sadece dijitalleşmeye ise her yıl 100 milyon doların üzerinde yatırım yapıyoruz" diye konuştu.

Teknoloji yatırımları sürerken bankanın şube kapatma planlarının olup olmadığına dair bir soruya da Erdoğan, "Optimizasyon çalışmaları yapılıyor. İhtiyaç olduğunda belli noktalarda açıyoruz. Şu an netleştirdiğimiz bir rakam yok. Yeri geldiğinde şube de açıyoruz çünkü, ihtiyaç odaklı bunlar" şeklinde yanıt verdi.

Temel müşteri kazanım noktalarının şubeler olduğunu kaydeden Erdoğan, yeni müşteri kazanımı ve o ilişkinin derinleşmesinde hala şubelerin önemli olduğunu da vurguladı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz