Banvit: 70 - Valencia Basket: 84

Abone ol


BALIKESİR - ULEB Avrupa Erkekler Kupası (D) Grubu maçında Banvit, sahasında İspanya'nın Valencia Basket takımına 84-70 yenildi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın 2. dakikası Valencia Basket'in 5-4'lük üstünlüğüyle geçildi. Bandırma ekibinin boş hücumlarını Dabljevic ve Martinez'le cezalandıran İspanyol takımı, 4. dakikada farkı 3 sayıya çıkardı: 6-9. Banvit ise 6. dakikada Stimac'ın kazandırdığı sayılarla eşitliği yakaladı: 12-12. Valencia Basket, Kelati'nin dış atışlardan bulduğu basketlerle 8-0'lık seri yakalayarak son iki dakikaya 20-12 önde girdi. Banvit, son dakikalarda toparlanmaya çalışsa da Valencia Basket, ilk periyodu 22-19 önde tamamladı.

İkinci periyotta her iki takım da sert savunma yaparken, 2 dakika içinde sayı bulan olmadı. Maçta, 13. dakika Valencia Basket'in 27-23 üstünlüğüyle geçilirken, Banvit, hücum organizasyonlarında yaşadığı top kayıpları nedeniyle sayı üretmekte zorlandı. Lauvergne, Kelati, Martinez ve Quinn ile bulduğu basketlerle 17. dakikaya 37-30 önde giren İspanyol ekibi, soyunma odasına 42-34 üstün tamamladı.

İkinci yarıya ilk devreye oranla savunmada çok daha agresif başlayan Bandırma ekibi, hücumda ise Erkan Veyseloğlu, Lucas ve Bajramovic'le bulduğu sayılarla 25. dakikada uzun süre sonra öne geçti: 47-46. Bu dakikalarda Lucas'ın önderliğinde oyunun kontrolünü ele geçiren Banvit, son periyoda 4 sayı farkla önde girdi: 61-57.

Son periyoda Davis'in basketiyle başlayan Banvit, iyi savunmasını sürdürdü. Pietrus, Doellman ile boyalı alanda etkili olan Valencia Basket, San Miguel'in dış atışıyla 34. dakikada tekrar öne geçti: 65-66. Banvit'in boş atışlarını Doellman ve Martinez'ye cezalandıran İspanya takımı, 37. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: 65-73. Valencia Basket, hızlı hücumlarda Pietrus ve San Miguel ile etkili oldu ve maçtan 84-70 galip ayrıldı.

Çin'deki otomobil fuarından öne çıkanlar İhracatınızı artıracak yapay zekâ uygulamaları Türk balıkçısı Çin pazarına ağ atacak 2023 yılı için elektrik toptan satış fiyatı düştü 'Sürdürülebilirliğin yolu suyun geri kazanımından geçiyor'