Beşiktaş, Galatasaray'ı 3 golle devirdi

Beşiktaş ile Galatasaray'ın karşı karşıya geldiği derbinin ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı. Beşiktaş, ikinci yarıda Cenk, Tosic ve Negredo'nun golleriyle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Abone ol

Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş, evinde Galatasaray'ı farklı yendi. 

Vodafone Park'taki mücadelede ilk yarıda etkili olamayan siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıda sarı-kırmızılı rakibine büyük baskı kurdu. İkinci yarının ilk dakikasında Cenk Tosun ile 1-0 öne geçen Beşiktaş, 70. dakikada Dusko Tosic ile farkı 2'ye çıkardı. Maçın son anlarında Alvaro Negredo ile bir gol daha bulan siyah-beyazlı takım, derbi maçtan 3-0 üstünlükle ayrıldı.

Bu sonuçla ligdeki 7. galibiyetini alan Beşiktaş, 5 beraberlik ve 2 yenilgi sonunda puanını 26'ya çıkardı. Siyah-beyazlı ekip, 14. haftaya 29 puanla lider olarak başlayan Galatasaray ile puan farkını da 3'e düşürdü.

Beşiktaş, uzun bir ara sonrası Galatasaray'a 3 farklı üstünlük sağladı. 1988-1989'da rakibini Ali Sami Yen Stadı'nda 4-1 mağlup eden siyah-beyazlı takım, bu sefer sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

2 haftalık düşüş sonlandı

Ligde son 2 haftada puan kayıpları yaşayan Beşiktaş, bu düşüşünü derbi galibiyetiyle sonlandırdı.

Geride kalan 2 haftada Teleset Mobilya Akhisarspor ve Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmalarından 0-0 beraberlikle ayrılan siyah-beyazlı takım, Galatasaray'ı mağlup ederek 3 puan elde etti.

Vodafone Park'ta ilk derbi galibiyeti

Siyah-beyazlı takım, Galatasaray'ı mağlup ederek Vodafone Park'taki ilk derbi galibiyetini de aldı.

2015-2016 sezonunda hizmete giren bu statta daha önce 3 derbi maçına çıkan Beşiktaş, bunlardan 2'sinde berabere kalıp, birinden de mağlup ayrıldı. Bu karşılaşmalarda ligde Galatasaray ile 2-2 ve Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, Türkiye Kupası'nda ise sarı-lacivertli ekibe 1-0 mağlup olmuştu.

İç sahada 718 günlük derbi hasreti bitti

Beşiktaş, Galatasaray'ı mağlup ederek iç sahada 718 günlük derbi galibiyeti hasretini de bitirdi.

Siyah-beyazlı takım, derbilerde evindeki son galibiyetini 2015-2016 sezonunda aldı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 14 Aralık 2015'te Galatasaray'ı konuk eden siyah-beyazlı ekip, Mario Gomez ve Gökhan Töre'nin golleriyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş, söz konusu sezonun ikinci yarısındaki 2 derbi maçını deplasmanda oynadı.

Siyah-beyazlı takım, geçen sezon Vodafone Park'ta oynadığı derbi maçlarda ise rakiplerine üstünlük kurmayı başaramamıştı.

Evinde 3 maç sonra galip

Beşiktaş, ligde Vodafone Park'ta 3 maç sonra galibiyete ulaştı.

Dolmabahçe'de Atiker Konyaspor'u 2-0 yendikten sonra üst üste 3 beraberlik alan siyah-beyazlı takım, Galatasaray'ı 3-0 yenerek bu hasretine de son verdi.

Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde Galatasaray'a karşı başarılı performansını sürdürdü.

Güneş yönetiminde 5. Galatasaray derbisini oynayan siyah-beyazlı takım, bu maçlarda 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Beşiktaş ikinci yarıya golle başladı

Beşiktaş, maçın ikinci yarısı başlar başlamaz üstünlük golünü buldu.

Siyah-beyazlı ekip, sağdan geliştirdiği atakta kaleci Fernando Muslera'nın hatasını iyi değerlendirdi ve 46. dakikada Cenk Tosun ile 1-0 öne geçti.

Derbilerde galibiyete hasret

Galatasaray, Süper Lig'de üst üste 10. derbi karşılaşmasında da galip gelemedi.

Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı son 10 derbide 6 yenilgi ve 4 beraberlik yaşayan sarı-kırmızılı takım, kötü bir seriye imza attı.

Büyük maçları da kazanamıyor

Galatasaray, son dönemde Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin yanı sıra Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile oynadığı maçları da kazanamıyor.

Sarı-kırmızılı takım, söz konusu 4 takım ile ligde oynadığı son 15 karşılaşmadan 11 mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrıldı.

Bu maçlarda 8 gol atan Galatasaray, rakiplerinin 29 golünü engel olamadı.

Deplasmanda puan kayıpları sürüyor

Beşiktaş karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılan Galatasaray'ın deplasman maçlarındaki puan kayıpları devam ediyor.

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de Antalyaspor, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'in ardından Beşiktaş ile oynadığı dış saha maçında da puan kaybı yaşadı.

Bu maçlarda Antalyaspor ile berabere kalan Galatasaray; Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'a yenilerek rakip sahalarda toplam 11 puan yitirdi.

Bodrum'dan ilk lahmacun haberi geldi! Şoke eden rakam... Pek çok ilde gece saatleri için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı BİM indirim kataloğu: Para sayma makinesi mi satacak? Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Audi A8 açıklaması iPhone'daki bu soruna dikkat: Apple harekete geçti