Dev derbide golsüz beraberlik

Şampiyonuk yarışı için kritik olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde 90 dakikada gol sesi çıkmadı. Sarı-kırmızılı ekip puanını 54'e yükselterek maç fazlasıyla Beşiktaş ve Başakşehir'in 4 puan önünde yer aldi. Fenerbahçe ise Galatasaray'ın 6 puan gerisinde 4. sırada.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray Ülker Stadı'nda karşı karşıya geldi. Özellikle ikinci yarısı hareketli geçen mücadelede her iki takım da golü bulamadı. Galatasaray'ın 19 yıllık Kadıköy'de kazanamama serisi devam etti. Fenerbahçe ise şampiyonluk yarışında önemli bir yara aldı... 

Karşılaşma sonrası Galatasaray puanını 54'e çıkarırken, Fenerbahçe 48 puana yükseldi. 

Kritik maçta Kocaman, geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ilk 11'ine göre 2 değişikliğe gitti. Geçen hafta ilk 11'de oynanan Aatıf Chahechouhe ve Jose Fernandao'yu yedek bıraktı.

Kocaman, bu isimlerin yerine Mehmet Ekici ve Roberto Soldado'ya şans verdi.

Mücadeleyi Fenerbahçeli eski oyuncu Alex De Souza da izledi

Mehmet Ekici yaklaşık 6 ay sonra 11'de

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Ekici, yaklaşık 6 ay sonra bir lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Mehmet, son olarak Süper Lig'in 7. haftasında 29 Eylül 2017'de oynanan Teleset Mobilya Akhisarspor maçında ilk 11'de oynamıştı.

Tecrübeli futbolcu, daha sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle ligde sadece 23 dakika forma şansı bulabilmişti. Sarı-lacivertli futbolcu ligde bu sezon 3. kez bir maça ilk 11'de başladı.

Mehmet Ekici, Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'la 1 Mart'ta oynanan derbide de ilk 11'de forma giymişti.

1999 yılından bu yana Kadıköy'de yenilmiyor

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Galatasaray'la berabere kalan Fenerbahçe, rakibi karşısında 1999 yılından bu yana iç sahadaki yenilmezlik serisini sürdürdü.

Fenerbahçe, Türk futbolundaki en önemli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı son yıllarda iç sahada ciddi bir üstünlük kurdu.

Kadıköy'deki son derbi yenilgisini 17 Nisan 2005'te Beşiktaş'a karşı alan Fenerbahçe, iç sahada Galatasaray'a karşı son mağlubiyetini 22 Aralık 1999'da 2-1'lik skorla yaşamıştı. Fenerbahçe, Galatasaray'la daha sonra Kadıköy'de yaptığı 22 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bu süreçte 15 galibiyet alan sarı-lacivertli ekip, 7 karşılaşmayı da berabere tamamladı.

Koreografi şov

Fenerbahçeli taraftarlar rakiplerine gönderme yapan bir koreografi şova imza attı.

Tüm tribünler ellerindeki sarı-lacivertli kartonları kaldırdı. Daha sonra Spor Toto Tribünü'nde Galatasaray'ın Kadıköy'de son galibiyetinin 1999 yılında olduğu belirtilerek, açılan dev pankartta "Gelenekte 19. yıl" yazıldı. Bu pankartın altında ise "Yönetmen Fenerbahçe." yazısı yer aldı.

Bu pankartın ardından aynı tribünde 3 boyutlu bir görsel sergilendi. Görselde, bir Fenerbahçeli taraftarın tek eliyle ağlayan aslanın boğazını sıkması dikkati çekti.

Maraton tribününün tamamında ise kartonlarla "Kaderinden kaçamazsın." yazısı oluşturuldu.

Kadıköy'de tribünler tıklım tıklım

Ülker Stadı, bu sezonun en kalabalık günlerinden birini derbide yaşadı.

Tribünleri tıklım tıklım dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, maç öncesi takımlarına büyük destek verdi.

Hocalar 5 yıl sonra karşı karşıya

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın teknik direktörleri Aykut Kocaman ile Fatih Terim, yaklaşık 5 yıl sonra birbirlerine rakip oldu.

İki teknik adamın yönettiği takımlar arasındaki son maç 12 Mayıs 2013'te yapıldı. Kadıköy'deki maçta Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, o sezon şampiyonluğa ulaşan Terim yönetimindeki Galatasaray'ı 2-1 yenmişti.

Tecrübeli teknik adamların rekabeti, yaklaşık 5 yıl sonra yine Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle devam etti.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı