Efes sonunda başardı!

Anadolu Efes, THY Euroleague play-off üçüncü maçında İspanya'nın Real Madrid takımını 75 - 72 yenerek seride durumu 2-1'e getirdi

Abone ol

Anadolu Efes, ilk iki maçta elinden kaçırdığı Real Madrid'i serinin 3'üncü maçında son saniye basketiyle yendi. 

Efes, THY Euroleague play-off üçüncü maçında İspanya'nın Real Madrid takımını İstanbul'da ağırladı. İspanyol devini 75 - 72 yenerek seride durumu 2-1'e getiren Anadolu Efes, Final Four şansını sürdürdü. 

İlk çeyreğe tutuk başlayan Efes, 20-15 geride biten bu bölümden sonra 2. çeyrekte kontrolü ele aldı. Bu çeyrekte rakibinin hücum silahlarını durduran mavi beyazlılar hücumda da etkili olunca çeyreği 32-30 önde kapattı.

İkinci yarıda ise Anadolu Efes maçtaki en etkili oyununu oynadı ve üst üste bulduğu sayılarla farkı açıp bu çeyreği de 56-46 önde kapatıp son çeyreğe 10 sayı önde girdi.

Maçın son çeyreğinde ise etkili olan taraf Real Madrid'di. Farkı yavaş yavaş kapatan İspanyollar, son 3 dakikaya 3 sayı geride (64-61) girdiler.

Son 8 saniyede mola dönüşü topu alan Real Madrid'e Anadolu Efesli basketbolcular faul yapmakta gecikince maça 72-72'lik denge geldi. 7 saniye kala hızlı hücuma çıkan Efes'te Lasme içeri kadar girip topu 3 sayı çizgisinin dışına taşıdı. Son saniyede gelen basketle kazanan Anadolu Efes oldu.

Bu sonuçla seri 4. maça taşındı. 23 Nisan Perşembe günü oynanacak maça Abdi İpekçi ev sahipliği yapacak.

'Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı' iddialarına yalanlama 1 Mayıs'ta gözaltına alınan 52 kişiye tutuklama talebi La Liga'da şampiyon Arda Güler'li Real Madrid! Bitcoin'de yükseliş sürüyor: Gün ortasında 64 bin doları aştı Deep Purple'dan yeni şarkı