Filede "Avrupa" maratonu başlıyor

Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun düzenlediği Avrupa Ligi'nde Türkiye, hem bayanlar hem de erkeklerde ligin 5 ayağına evsahipliği yapacak

Abone ol

ANKARA  - Avrupa Voleybol Federasyonu'nun (CEV) milli takımlar düzeyinde düzenlenen Avrupa Ligi maratonu, hafta sonu yapılacak maçlarla başlayacak. Türkiye, hem bayanlar hem de erkeklerde katılacağı ligin 5 ayağına evsahipliği yapacak.  

Ligde bu yıl, bayanlarda 6 ayak, erkeklerde ise 5 ayaktan oluşan lig etaplarının ardından finaller oynanacak.   

A Grubu'nda, lig maratonu, Mersin'den başlayacak

A Milli Bayan Takımı'nın yer aldığı A Grubu'nda, lig maratonu, Mersin'den başlayacak. "Filenin Sultanları" Mersin'in ardından sırasıyla Bulgaristan, Bursa, Azerbaycan, Marmaris ve Slovenya'da yapılacak ayaklarda Slovenya, Bulgaristan ve Azerbaycan takımları ile mücadele edecek. 

Grup birincisi finale yükselecek ve B Grubu lideri ile finalde karşılaşacak

6 ayağın ardından grup birincisi finale yükselecek ve B Grubu lideri ile finalde karşılaşacak. Avrupa Ligi birincisi, bir sonraki Dünya Grand Prix'sine katılma hakkı kazanacak.  

A Milli Erkek Takımı ise B Grubu'nda yer aldığı Avrupa Ligi'nde sırasıyla İzmir, Makedonya, Slovenya ve Marmaris'te, Avusturya, Makedonya, Slovenya ve Danimarka ile karşılaşacak. Grup birincisi finale yükselecek ve A Grubu lideri ile finalde karşılaşacak. Avrupa Ligi birincisi, bir sonraki Dünya Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde edecek. 

“Türkiye’nin sektörde 10 yıl içinde küresel güç olma potansiyeli var” Oyak'tan Çin'e yeni tesis yatırımı Türkiye, Filistin'e "sarsılmaz desteğini" yineledi AB’nin yeni bağımlılığı: Rus gübresi “Plastikte ithalatı azaltmak 8 milyar dolar getirir”