Göztepe el değiştirdi

Göztepe Spor Kulübü, Altınbaş Holding tarafından Mehmet Sepil’e devredildi

Abone ol

İSTANBUL - İzmir'in köklü kulüplerinden Göztepe'de yeni dönem başladı. Altınbaş Holding, düzenlenen devir teslim töreniyle Göztepe Spor Kulübü'nü Mehmet Sepil'e devretti. 

Düzenlenen törende konuşan Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, yaptığı konuşmada, "Bu Göztepe’de bir bayrak değişimidir. Daha önce bizim başkalarından aldığımız gibi bugün de biz Mehmet Sepil’e bayrağı devredeceğiz. Uzun zaman önce yaptığımız görüşmelerde Mehmet Sepil en büyük isteklerinden birinin İzmir’e yatırım yapmak ve hizmet etmek olduğunu söyledi. Ben de bundan cesaret alarak kendisine bu teklifi yaptım. Altınbaş ailesi olarak, bundan sonra da Göztepe’yle yan yana yürümeye devam edeceğiz. Mehmet beyin de Göztepe Kulübü’nü en iyi yerlere getirmek için çok çalışacağından hiç şüphem yok" dedi. 

"Göztepe’yi dünya standartlarına taşıyacağız"

Altınbaş ailesine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mehmet Sepil ise, “Bundan 7-8 sene önce Altınbaş ailesi Kulübü devraldığında, durum hiç de iç açıcı değildi. Borç içindeki bir Göztepe’yi  o zor döneminden çıkarıp bugünlere getirdiler. Göztepe artık Türkiye liglerindeki borçsuz birkaç kulüpten biri konumuna yükseldi. Göztepe’ye gönül veren herkes adına kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu devir teslim töreninin ardından biz de gönülden bağlı olduğumuz kulübümüze, dünya standartlarında hizmet vermek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bilgin Grubu'nun borçlarından dolayı devraldığı Göztepe'nin ticari ve iktisadi bütünlüğünü 2007 yılında 110 bin TL muammen bedelle satışa çıkarmıştı. İhalede en yüksek teklifi, 1 milyon 305 bin TL ile Assos Perakende Mağazacılık ve Sportif Hizmetleri A.Ş. vermişti.

Mehmet Sepil kimdir?

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Mehmet Sepil’in aynı üniversiteden Kıyı ve Liman Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi bulunuyor. Özel sektör projelerinin yanı sıra NATO, ABD ve Türk hükümetlerinin projeleriyle ilgili olarak inşaat ve yüksek teknoloji firmalarında ileri saha operasyonlarında görev yaptı. 27 yıllık iş hayatında ayrıca uluslararası sözleşmeler ve iş geliştirmeyi kapsayan inşaat mühendisliği ile  finansman ve idari yönetim alanlarında da deneyimleri bulunan ve Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD ) üyesi olan Mehmet Sepil, halen kurucu ortağı olduğu Genel Energy Plc’nin İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. 

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti