Sofuoğlu'ndan peş peşe 4. zafer

Dünya Supersport Şampiyonası’ndaki yükselen formu ile dikkat çeken Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, bu sezon üst üste dördüncü kez birinciliğe ulaşmayı başardı. Sofuoğlu, elde ettiği birincilik ile şampiyona lideri Lucas Mahias ile arasındaki puan farkını 30’dan 5’e indirmeyi başardı.

Abone ol

Türkiye’de motorsporları denince akla gelen ilk isim olan Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda bu sezonki yedinci yarışında piste çıktı. Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, İtalya’nın Rimini kentindeki Misano Pisti’nde tüm rakiplerini geride bırakarak damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. 

Kenan Sofuoğlu, şampiyona lideri Lucas Mahias’ın yarış dışı kalması sonucu rakibiyle puan farkını 5’e indirmeyi başardı. Sofuoğlu bu sonuçla kariyerinin 42. zaferine de ulaştı.

Dünya Supersport Şampiyonası’nda bu sezonki son üç yarışta rakiplerini geride bırakarak Hollanda, İtalya ve Büyük Britanya’da bitiş çizgisine ilk sırada Kenan Sofuoğlu, zaferlerine bir yenisini daha ekledi ve dördüncü zaferini elde etti.

Kenan Sofuoğlu’nun Kawasaki takımı adına yarıştığı şampiyonanın genel klasmanında yedi yarış sonunda, Yamaha takımından Lucas Mahias 105 puanla liderliği sürdürüyor. Mahias’ı 100 puanla Kenan Sofuoğlu takip ediyor.

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" AB'den Meta'ya soruşturma HSBC'de üst düzey ayrılık: Emekli oluyor Borsa İstanbul'dan bir rekor daha!