Suarez'e tarihi 'ısırık' cezası

FIFA, Uruguaylı futbolcu Luiz Suarez'e rakibini ısırdığı gerekçesiyle 9 maç müsabakalardan, 4 ay da futboldan men cezası verdi

Abone ol

İSTANBUL - İtalya - Uruguay karşılasmasında rakibi Chiellini'nin omzunu ısıran Uruguaylı futbolcu Suarez'in cezası belli oldu. FIFA, Luis Suarez'e dokuz maç ceza ve 4 ay müsabakalardan men cezası verdi. Suarez'in aldığı bu ceza son zamanlarda FIFA tarafından bir oyuncuya verilen en büyük cezalar arasında yer aldı.

Buna göre Liverpoollu futbolcu, 2014-2015 sezonunun ilk dokuz maçını kaçıracak, statlara da izleyici olarak bile giremeyecek. Suarez'e 100 bin İsviçre Frangı para cezası da verildi.

Suarez, daha önce Premier League'de oynarken Chelseali Ivanovic'i ısırmasından dolayı 10, Ajax'ta oynarken de PSV'li Otman Bakkal'ı da boynundan ısırmasından dolayı yedi maçla cezalandırılmıştı. 

Suarez, Uruguay'ın 1-0 kazanarak ikinci tura yükseldiği İtalya maçının 80. dakikasında, karşılaşma berabere devam ederken ceza alanındaki ikili mücadelede Chiellini'nin omzunu ısırmıştı.
Pozisyonun ardından iki futbolcu da kendini yere bırakmış, Suarez, dirsek darbesi almışcasına ağzını tutarken, omzunu göstererek hakeme bir süre tepkide bulunan Chiellini, itirazlarından sonuç alamamıştı.

Meksikalı hakem Marco Rodriguez ise iki oyuncuyu da uyarmakla yetinmişti. Bugüne kadar Dünya Kupası tarihinde verilen en ağır cezayı İtalyan Mauro Tassotti almıştı. ABD 1994'te İspanyol Luis Enrique'nin burnuna dirsek atan İtalyan futbolcu, 8 maç futboldan men edilmişti.

Uruguaylı futbolcu takımının 2014 Dünya Kupası'nda bundan sonraki maçlarında oynayamayacak. Liverpoollu futbolcu attığı gollerle Uruguay'ın ikinci tura çıkmasında büyük pay sahibi olmuştu.

İtalya, İngiltere ve Kosta Rika'nın bulunduğu gruptan ikinci çıkan Uruguay ikinci turda Kolombiya ile karşılaşacak. Karşılaşma Cumartesi günü saat 23.00'te oynanacak.

(Al Jazeera)

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak