Dijital kartvizitle, yılda 6 milyon ağaç kurtarılabilir

Her yıl 6 milyondan fazla ağa­cın kesilmesine neden olan kâğıt kartvizitlerin yerini alabi­lecek dijital çözüm geliştirildi. Letshare adlı uygulama ile kişiler dijital kartvizitlerini hazır şab­lonlar aracılığıyla oluşturarak kurumsal renklerine uygun bi­çimde düzenleyebiliyor.

Haber Merkezi | Abone ol

Her yıl 6 milyondan fazla ağa­cın kesilmesine neden olan kâğıt kartvizitlerin yerini alabi­lecek dijital çözüm geliştirildi. Letshare adlı uygulama ile kişiler dijital kartvizitlerini hazır şab­lonlar aracılığıyla oluşturarak kurumsal renklerine uygun bi­çimde düzenleyebiliyor.

Sürdürülebilirlik kavramının hayatımızda yer edinmesiyle bir­likte, birçok işletme geleneksel iş süreçleri ve yerleşmiş alışkanlık­ları gözden geçirmeye başladı. Bu sürecin bir parçası da iş hayatının tanışma aracı olarak da bilinen kâğıt kartvizitler oldu. Elde edilen verilere göre her yıl basılan kart­vizitlerin 8 milyarı, 1 hafta içinde doğrudan çöpe gidiyor. Bu kartvi­zitlerin üretimi için her yıl kesilen ağaç sayısı ise 6 milyon. Hâl böyle olunca da kartvizitler için yeni bir alan oluştu: Dijital pazar.

Kartvizit paylaşım süreçlerini tamamen dijital bir kimliğe bü­ründürmek isteyen Nilsen Balata, bu fikrini ‘Letshare’ adlı uygula­ma ile hayata geçirdi. Uygulamaya ilişkin değerlendirmede bulunan Balata, “Salgın döneminde ofis bilgilerimizi güncellemek için tüm kâğıt kartvizitlerimizi yeni­den bastırmak zorunda kaldık. Bu dönemde kâğıt kartvizitlerin iş­levini yitirdiğini biliyorduk, fakat alternatif bir seçeneğimiz yoktu. Dijital kartvizit çözümü Letsha­re’in fikri, akıllı telefonların ve ye­nilikçi teknolojilerin hayatımı­za büyük ölçüde dahil olduğu bu dönemde ortaya çıktı ve Letshare Teknoloji Ekip Lideri Yasin Hü­seyin Kara ve ekibi ile uygulamayı hayata geçirdik” dedi.

Hem iOS hem de Android’de kullanılabiliyor

iOS ve Android cihazların uy­gulama marketleri üzerinden in­dirilerek kullanılabilen Letsha­re ile kişiler dijital kartvizitlerini hazır şablonlar aracılığıyla da­kikalar içinde 10 farklı dil seçe­neğiyle oluşturabiliyor. Şirketle­rin, kurumsal renklerine uygun bir şekilde düzenlenebilen dijital kartvizitlere, LinkedIn profille­rinden fatura bilgilerine, şirket tanıtımlarına, emlak ilanlarına ve sosyal medya hesaplarına ka­dar pek çok alan eklenebiliyor. Ayrıca, uygulamanın yapay zeka tabanlı tarama özelliği sayesin­de fiziksel kartvizitler de iletişim listelerine kaydedebiliyor. Lets­hare profilleri e-posta imzaları­na taşınabilirken, sanal arka plan özelliği sayesinde online toplan­tılarda QR kod olarak konumlan­dırma olanağı da sunuyor.

Uygulamanın piyasadaki NFC (yakın alan iletişimi) kart özelli­ği taşıyan dijital kartvizitlerle kı­yaslandığında kişisel bir müşte­ri ilişkileri yönetimi çözümü gibi konumlandırıldığını belirten fi­kir sahibi Nilsen Balata, “Letsha­re’de oluşturulan kartvizitler ka­rekod, WhatsApp, SMS, e-posta, sosyal medya, AirDrop gibi pek çok yolla paylaşılabiliyor" dedi.

Diyanet açıkladı: Audi A8 Tasarruf Genelgesl nedeniyle iade edildi Bankalar güçlü primlendi, borsada rekor geldi! Gazetemize “Sürdürülebilir Başarılı Yayın Hayatı” ödülü İmamoğlu'ndan Kobani Davası cezalarına ilk tepki 'Cinsel terapist' Buse Aydın'a Reklam Kurulu'ndan ağır ceza