2 bin yıllık 6 heykel günışığına kavuştu

Aydın'ın Germencik ilçesi Ortaklar-Söke karayolu üzerinde bulunan Magnesia antik kentinde Batı Anadolu Grubu desteğiyle gerçekleştirilen kazı çalışmalarında beşi kadın biri erkek olmak üzere toplam 6 heykel bir arada ortaya çıkarıldı.

Abone ol

Aydın'ın Germencik ilçesi Ortaklar-Söke karayolu üzerinde bulunan Magnesia antik kenti kazı çalışmalarında her geçen gün yeni ve önemli bulgulara rastlanıyor. Batı Anadolu Grubu'nun 20 yılı aşkın bir süredir katkıda bulunduğu kazılarda geçtiğimiz haftalarda beşi kadın ve biri erkek olmak üzere toplam 6 heykel bir arada ortaya çıkarıldı.

1984 senesinde Prof. Dr. Orhan Bingöl öncülüğünde başlatılan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ile Müzeler Genel Müdürlüğü izin ve desteğiyle gerçekleştirilen Magnesia antik kent kazılarında başlangıcından günümüze kadar 50'den fazla heykel bulundu.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz