Hem "gurme" restoran, hem eğitim merkezi

İftar için Gaziantep'te açılan Mutfak Sanatları Merkezi'ndeydik (MSM). MSM, şehrin yerel mutfağında yer alan kazan yemekleri üzerine odaklanmış. Her lezzet, mevsiminde mönüye giriyor ve orijinalinden ayrılmadan modern sunumlarla sofraya geliyor.

Abone ol

İftarı, Gaziantep'te açılan Mutfak Sanatları Merkezi'nde (MSM) yaptım. Merkez'in amacı, Gaziantep mutfak kültürünü canlı tutmak ve bu kültürü gelenekten geleceğe taşımak. Yerli ve yabancı konuklar burada Gaziantep'in mutfak kültürünü tanıma fırsatı bulurken lezzetleri hem tadabiliyor hem de ilk ağızdan bilgi sahibi olabiliyor. MSM, Gaziantep'in yerel mutfağında yer alan kazan yemekleri üzerine odaklanmış. Her lezzet, mevsiminde mönüye giriyor ve orijinaline bağlı kalınarak dünya mutfağını çağrıştıran modern sunumlarla sofraya geliyor.

Mutfak Sanatları Merkezi'ni diğer mekânlardan ayıran en önemli özelliği gurme bir restoran olmasının yanı sıra bir eğitim merkezi işlevini görmesi ... Merkezde Gaziantep gastronomisini hayata geçirecek aşçılar yetiştirmek hedefleniyor.

Toplam bin 500 metrekare

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Mutfak Sanatları Merkezi, belediyenin iştiraki olan Gazibel Hizmet A.Ş. tarafından işletiliyor. Toplam bin 500 metrekare alanda 480 metrekare mutfak, 800 metrekare restoran alanı olarak inşa edilen Mutfak Sanatları Merkezi, normal bir günde 187 kuvere, etkinliklerde ise 400 kuvere hizmet verecek şekilde dizayn edilmiş. MSM'de mutfak, salon ve idari kısımlarda toplamda 54 personel çalışıyor.

Pazartesileri kapalı

Haftanın 6 günü öğlen ve akşam servislerinde hizmet sunan Mutfak Sanatları Merkezi, Pazartesi günleri eğitim programları çerçevesinde sadece kursiyer eğitimi veriyor. Kente gelenlerin genellikle tercih ettiği kebap, ciğer veya lahmacundan ibaret olmayan, 500'e yakın yemeğin bulunduğu Gaziantep mutfağındaki özgün kazan yemekleri modern sunumlarla Şef Doğa Çitçi yönetimindeki ekipçe hazırlanıyor.

896 saat eğitim

Gaziantep lezzetlerini genç nesillere aktarmak için Aşçı Yardımcılığı programını hayata geçiren Mutfak Sanatları Merkezi'nin eğitimi programı 896 saati kapsıyor. Mayıs ayı içerisinde başlayan bu program ile Gaziantep'teki genç aşçı adaylarına Gaziantep mutfak kültürünün orijinaline sadık kalınarak modern tekniklerle öğretilmesi amaçlanıyor. Adaylar bu eğitim için başvurular arasından ön elemeye tabii tutuluyor.

Rezervasyonsuz da misafir kabul edilebilen Mutfak Sanatları Merkezi'nde yemek yemek ya da grup atölye çalışmaları yapmak isteyenler, merkezin sosyal medya hesapları veya telefonla rezervasyon taleplerini iletebiliyor. Merkez, Temmuz ayı itibariyle atölye çalışmalarına başlayacak. Atölye çalışmaları isteğe bağlı 7 kişilik gruplar halinde yapılacak olup workshop takvimleri sosyal medya mecralarından ve web sitesinden duyuruluyor.

Neler yenilebilir?

Her akşam iftar vaktinde Gaziantep'e has meyan şerbeti sunumu yapılan Mutfak Sanatları Merkezi'nde ayrıca Osmanlı şerbeti de ikram ediliyor. İkram edilen yemekler, mevsimlik ürünlere göre belirleniyor. Gaziantep mutfağından eğitim alan aşçıların ortaya koyduğu lezzetlerden oluşan farklı mönüler bulunuyor.

Mönülerde değişen lezzetler arasında tadım tabağı (kuruluklardan yapılan zeytinyağlı Antep dolmaları patlıcan dolması, biber dolması, yaprak sarması, haylan kabağı, acur dolması, Antep peyniri, muhammara, pazı cacıklı Arap köfte ve öççe), haşlamalı içli köfte, allı yeşilli dolma, ekşili ufak köfte, Ezo gelin çorba, bulgur çorbası, fasulyeli kabak dolması, içli köfte, Ali nazik, soğanlı malhıtalı çorba, kazan kebabı, lebeniye çorbası, yoğurtlu ufak köfte, firik pilavı, dövmeli alaca çorba gibi yemekler; astarlı sütlaç, dolangel, peynirli un helvası gibi tatlılar yer alıyor.

Bakan Ersoy açıkladı: F1 yarışları 2026 itibarıyla İstanbul'a gelecek Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı