Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

EKONOMİ GÜNLÜĞÜ julide.yigitturk@dunya.com
TÜM YAZILARI
28 bin kadın ve çocuğa eğitim verdi, hedef 100 bin Gelecek yıl 25’inci yılını kutlayacak olan Akfen Holding’in kurucusu olduğu Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), kadın, genç ve çocukları odağına aldığı üç ana projede şimdiye kadar 28 bin kişiye ulaştı. TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, “Hedefimiz bu sayıyı 100 bine çıkarmak” dedi.
Ödediğimiz faiz kadar kazanacağımız sektör yok Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir, reel sektörün finansmana erişim konusunda sıkıntı yaşadığını ve kredi maliyetlerinin ödenemeyecek duruma geldiğini söyledi. Üretimde yapay zekayı kullanacak Güral Porselen, önümüzdeki yıl iki ayrı sektörde yatırıma ağırlık verecek. Üretim sürecinde yapay zekâ kullanmak ve güneş enerjisi sistemi kurmak için yatırım yapacak olan Şirket, Afrika başta olmak üzere yeni pazar arayışına girdi.
Halka arz için gün sayıyor Mogan Enerji, halka açılmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu. Türkiye’de tüketimi en düşük olan 13 ilin elektriğini üreten şirket, halka arz gelirini yatırımlar ve borçların erken kapatılması için kullanacak. Filenin sultanlarına ‘rekor’ destek Vodafone, Türkiye Voleybol Federasyonu ile dünyada kadın voleyboluna, Türkiye’de ise kadın sporuna yönelik en yüksek ve kapsamlı sponsorluk anlaşmasına imza attı. Emeklilik fonlarından gelecek Kira krizinin çözümü için yeni bir model geliştiren GYODER, kira fiyatlarını düşürecek yeni modelin finansmanı için atağa geçti. Dernek, yurtiçinde bankalar, yurtdışında ise emeklilik fonları ile masaya oturdu. Sosyal medyadan tüyo verene kapatma uyarısı Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sosyal medya hesaplarını sıkı takibe aldıklarını belirterek, bu yıl 171 milyon TL idari para cezası verdiklerini ve 147 kişiye de işlem yasağı tedbiri getirdiklerini ifade etti. Tüyo ile yatırım yapmak yatırım yapmak değildir Enflasyonist ortamda, bütçe yönetimi, tasarruf, yatırım gibi kavramlar artık çok önemli. Bu noktada yatırımcıların finansal okuryazarlığının artması yaşanacak mağduriyetler açısından da kritik. Bireyselden masraf almayacak KOBİ’lere dakikada kredi verecek Bugün faaliyete başlayan Türkiye’nin dijital ilk bankası Hayat Finans, hem bireysel hem de tüzel tarafta iddalı. 1 yılda 1 milyon müşteri hedefleyen banka, tüm bankacılık hizmetlerini ücretsiz verecek ve kredi başvurularına dakikada cevap verecek. Banka, Hayat Holding’in yurtdışındaki ekosisteminden yararlanacak küresel banka olmayı hedefliyor. Adel, satın almalarla büyüyecek Borsa İstanbul’da hisse senetlerinde bir yıldır yaşanan yükseliş ile dikkatleri üzerine çeken Adel Kalemcilik, büyümeye odaklandı. Boşanmalarda dövize endeksli nafaka talebi artıyor Ekonomik sorunlar, boşanma davalarının da seyrini etkilemeye başladı. YAK Avukatlık ortağı Buket Altufan Ulu, kriz ve depresyonunun çarpan etkisi yarattığı boşanmalarda, mal paylaşımı ve nafakanın çiftlerin savaşına dönüştüğünü söylerken, TÜİK verileri, İzmir’in boşanma hızı en yüksek il olduğunu ortaya koydu." Bu sene yüzde 25 daralacak Yeniden cazip olacak “Her şirket bir ekosistemin parçası olmalı” Dönüşümlü CEO’luk verimliliği artıracak Dönüşümlü CEO’luk verimliliği artıracak