Recep ŞENYURT

DÜNYANIN ENERJİSİ recep.senyurt@dunya.com
TÜM YAZILARI
Elektrik üretiminde jeotermalden daha fazla yararlanmalıyız Türkiye, jeotermal potansiyeli bakımından Avrupa’nın birinci ülkesi. Jeotermal enerjiden elektrik üretiminde ABD, Endonezya ve Filipinler’in ardından dördüncü sırada yer alan ülkemizdeki potansiyel 4.500 MWe iken bu potansiyelin ancak yüzde 35’i değerlendirilebiliyor.
Enerjide dışa bağımlılık azaltılmalı Türkiye; üretimde, istihdamda, ihracatta hedefleri olan bir ülke. Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye’nin bu alanda çözmesi gereken konuların başında ise enerjideki dışa bağımlılık geliyor. Çünkü dışa bağımlı olduğunuz bir ürünü her istediğiniz zaman bulma imkânınız olamayabiliyor. Türkiye’nin elektrik üretimi de tüketimi de artacak Son günlerde, elektrik üretim ve tüketim rakamlarındaki düşüşlere yönelik haberlerin sayısının arttığını gözlemliyoruz. Nispi düşüşleri bir eğilim gibi ortaya koymaya çalışan bu tür haberlerin tam olarak doğru olduğunu söyleyemeyiz.
Depola, ihtiyaç duyduğunda kullan Seçimler ve elektrik kesintileri Lisanssız elektrik üretimine 5,7 milyar dolar yatırım Enerjide ithalata bağımlılık azalacak Rüzgâr ve güneşteki potansiyel daha fazla değerlendirilmeli 2 haftada yatırım için 3 milyar dolarlık talep Akkuyu’da işler hızlanıyor Vefa… Türkiye enerjide 'doğal' merkez Başlarken… Çukobirlik krizden çıkıyor Demir çelik ve kalite…