Soner KURU

Piyasanın İçinden
TÜM YAZILARI
Borsada sıkılaşma endişeleri Borsa İstanbul hisse senedi piyasasında 8.400 zirvesinin ardından başlayan ve %10’a yaklaşmış olan bir düzeltme hareket içindeyiz.
Borsa İstanbul’da eylül beklentileri Eylül ayının ilk işlem haftasında 8.000 puan seviyesinin üzerine oturmuş ve 7.900 puan seviyesini destek yapmış bir endeks görüntüsüyle karşı karşıyayız. 2. çeyrek bilançolardan geride kalanlar Borsa İstanbul’da takip ettiğimiz yükseliş hareketi hafta başı önemli bir geri dönüşün ardından kaydedilen 7.902 rekor seviyesi ile devam ediyor.
Borsaya yabancı ilgisi Borsa İstanbul pay piyasasında 25 Mayıs’tan beri takip ettiğimiz ralli ağustos ayında da devam ediyor. 4.400 dip seviyesinden başlayan harekette iki buçuk aylık getiri %75 seviyesine ulaşmış durumda. Yükselişin ana dinamosu enflasyon teması olmaya devam ediyor. Borsada Merkez rüzgarı devam ediyor Borsa İstanbul’da 25 Mayıs’ta 4.400 seviyesinden başlayan hareket bugünlerde %60’ın üzerinde bir primlenme ile 7.000 seviyelerinin üzerinde devam ediyor. Destekleyici olabilecek mi? Borsa İstanbul’da seçim öncesi 25 Mayıs tarihinde 4.404 dip seviyesinden başlayan yükseliş hareketi 6.800 zirvesi ile %50’yi aşmış durumda. Sektörel kırılma baktığımızda ise Ulaştırma Endeksinin %80 prim ile bu yükselişe öncülük ettiğini görüyoruz. Borsada 2022 yılına benzer senaryo Borsa İstanbul fiyatlamalarına son iki aya ilişkin periyotlar içinde baktığımızda seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve ekonomiye ilişkin verilen rasyonel mesajlar çerçevesinde 25 Mayıs’ta 4.400’lerden başlayan ilk hareket 12 Haziran’da 5.700’lerin üzerine kadar devam etti. Ekonomide yeni dönemin borsaya etkileri Seçim sonrası oluşan fiyatlamalara baktığımızda Borsa İstanbul 100 endeksinin 4.400’lerden başlayan hareketinin hafta başında yeni bir rekor seviye ile taçlandığını görüyoruz. Yeni tarihi zirvemiz 5.730 olarak kayıtlara geçti ve bu 18 işlem gününde %30’luk bir yukarı hareket anlamına geliyor. Belirsizliklerin geride kalmasının ardından Borsada rekor düşük çarpanlar Borsa açısından seçim belirsizliği geride kaldı Borsadaki satışlar muhtemel bir ikinci tur fiyatlaması Borsa’da seçim öncesi bekleyiş sürüyor Bir bilanço dönemi başlıyor Borsa İstanbul’da bekleyiş