'Ekonomiyi büyütmek için yeterince harcamıyoruz'

ABD Başkanı Obama, "Ekonomimizi büyütecek şeylere yeterli harcama yapmıyoruz" dedi

Abone ol

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan hükümetinin diğer gelişmiş ülkelere oranla çok daha az devlet harcaması yaptığını ve bunun ekonominin düzelmesi için yeterli olmadığını söyledi. 

Obama, başkent Washington'ı Virginia eyaletine bağlayan Key Bridge Köprüsü'nün üzerinde yaptığı konuşmada, altyapı ve ulaşım sistemlerinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili projeye değindi. Bu projenin milyonlarca Amerikalıya istihdam olanağı yaratacağını ve ekonomiye gereken güveni getireceğini kaydeden Obama, projenin cari açığı büyütmeyeceğini, çünkü projenin finansmanının vergi yasasındaki boşlukların doldurulmasından gelecek kaynaklarla sağlanacağını belirtti.  

Altyapı çalışmaları için ayrılması hedeflenen bütçe konusuna da değinen Obama, Cumhuriyetçilerden konuyla ilgili neden harekete geçmedikleri konusunda hiçbir iyi açıklama gelmediğini kaydetti. Kongre'nin bu konuda gelecek bir iki ay içinde harekete geçmemesi durumunda, 700 bin kişinin işini kaybedeceğini vurgulayan Obama, Cumhuriyetçilere "Bundan daha önemli bir işiniz yok" diyerek, bir an önce adım atmaları çağrısında bulundu.  

Konuşmasında Cumhuriyetçilere sert eleştiriler yönelten Obama, "Cumhuriyetçiler orta sınıfı güçlendirecek tüm görüşlere karşı çıktılar ve red oyu verdiler. Asgari ücretin artırımına ve adil ücretlendirmeye 'hayır' dediler. İş arayan 3 milyon Amerikalının işsizlik maaşlarının uzatılması teklifini de reddettiler" diye konuştu.  

Obama konuşmasında, yetkilerini aştığı ve kanunları ihlal ettiği gerekçesiyle geçen hafta kendisine dava açmaya hazırlandığını duyuran Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'a da sert çıkarak, "Orta sınıf aileler, işlerin görülmesi için Kongre'deki Cumhuriyetçileri bekleyemez. Bana dava açabilirsiniz. Onlar (Cumhuriyetçiler) hiçbir şey yapmadıkça, ben birşeyler yapmaya çalıştığım için özür dilemeyeceğim" ifadelerini kullandı. 

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak