ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı

Trump yönetimi, Rus hükümetiyle bağlantılı isimlerin de yer aldığı Rus iş adamlarına yönelik yaptırımları yakında açıklayacak.

Abone ol

ABD'nin, aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın isimlerin de olduğu Rus iş adamlarına yönelik yaptırımlar getirmeye hazırlandığı bildirildi.

Reuters'a konuşan ABD'li yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu hafta içinde açıklanması öngörülen kararların, şu ana kadar Rusya'nın varlıklı iş insanlarını hedef alan en sert yaptırımları içermesi bekleniyor.

ABD, 15 Mart'ta açıkladığı kararlarda da aralarında Rus istihbarat servisleri de bulunan beş kurum ve 19 kişi, son iki yıla kadar uzanan siber saldırılardan ötürü yaptırım listesine alınmıştı.

Söz konusu kararlar, ABD Başkanı Donad Trump'ın göreve geldiği tarihten bu yana en ağır yaptırımlar olarak kayda geçse de Putin'e yakın oligark ve hükümet yetkililerini kapsamadığı için hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi partili Kongre üyelerinin tepkisini çekmişti.

Trump, Kasım 2016'da kendisinin zaferiyle sonuçlanan ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği öne sürülen Rusya'yı cezalandırma doğrultusunda büyük bir adım atmamakla eleştiriliyor.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz