BDT ülkelerinde enflasyon 7 ayda yüzde 12 oldu

En yüksek enflasyon oranı yüzde 17,3 ile Ukrayna'da, en düşük enflasyon ise yüzde 0,9 ile Moldova'da hesaplandı

Abone ol

TAŞKENT - Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerindeki enflasyon oranı, yılın Ocak-Temmuz döneminde ortalama yüzde 12 oldu.

BDT Devletlerarası İstatistik Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, yılın 7 ayında BDT ülkelerindeki en yüksek enflasyon oranı yüzde 17,3 ile Ukrayna'da, en düşük enflasyon ise yüzde 0,9 ile Moldova'da hesaplandı.

Açıklamada, 2009 yılının 7 ayında BDT ülkelerindeki enflasyonun Moldova'da yüzde 0,9, Gürcistan'da yüzde 2,1, Ermenistan;da yüzde 2,7, Azerbaycan'da yüzde 3,1, Tacikistan'da yüzde 8,2, Kazakistan'da yüzde 8,3, Kırgızistan'da yüzde 11,1, Rusya'da yüzde 12,9, Belarus'ta yüzde 14,4, Ukrayna;da yüzde 17,3 olduğu kaydedildi.

Açıklamada, diğer ülkelerle ilgili istatistik verilerinin BDT Devletlerarası İstatistik Komitesine henüz ulaşmadığı ifade edildi.

MEB öğretmen atama takvimini bugün duyuracak İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği geçici olarak durduruldu Yerel seçim sonuçları Resmi Gazete'de Tekirdağ'da bir evde 3 kişi ölü bulundu Bakan Tekin açıkladı: Yeni müfredatta integral neden yok?