Fransa'da korkunç saldırı

Fransa'nın Saint-Quentin-Fallavier kentinde bir fabrikaya düzenlenen saldırıda, bir kişi kafası kesilerek öldürüldü.

Abone ol

Fransa'nın Lyon kenti yakınlarındaki Saint-Quentin-Fallavier kentinde bir doğalgaz fabrikasına düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre bir kişi öldü, iki kişi yaralandı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırı, fabrikaya girmeye çalışan iki kişinin bulunduğu bir aracın içindeki malzemelerin yerel saatle 10.00 sıralarında patlaması sonucu meydana geldi. 

Polis yetkilileri, ilk belirlemelere göre olay sonucu bir kişinin öldüğünü, iki kişinin yaralandığını bildirdi.

1 kişi gözaltında

Yetkililer saldırıyla ilgili 30 yaşında bir şüphelinin gözaltına alındığını, saldırganların iki kişi olabileceğini kaydetti. 

Fransa'nın doğusunda Avrupa'nın önemli sanayi bölgelerinden birindeki doğalgaz fabrikasının yer aldığı bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye görevlisi ulaşırken, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de olay yerine intikal etti ve konuyla ilgili bilgi aldı.

Kurbanın katilin patronu olduğu iddiası

Fransa’da bir gaz üretim tesisine düzenlenen saldırıda kafası kesilerek öldürülen kurbanın, daha sonra yakalanan katil zanllarından birinin patronu olduğu iddia edildi.

Le Figaro gazetesinin haber sitesi, saldırıyı araştıran adli kaynaklara dayanarak verdiği haberde, kurbanın 45 yaşlarında ve bir sanayi işletmesinin sahibi olduğunu duyurdu.

Haber sitesi, öldürülen kurbanın, saldırının ardından yakalanan 35 yaşındaki Yassine Salhi’nin patronu olduğunu bildirdi.

Katil zanlısı ve kurbanın kimyasal maddeler ve gaz tedarik işleri ile uğraşan Air Produc şirketine cuma günü birlikte aynı araba ile dağıtım yapmalarının öngörüldüğü kaydedilen haberde, zanlının araba ile giriş kapısını patlatmadan önce cinayeti işlediğini yazdı.

Hollande temaslarını yarıda kesti

AB toplantıları için Brüksel'de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın temaslarını yarıda bırakarak Savunma Konseyi'ni toplamak için Paris'e dönmek için yola açıktığı ifade edildi. 

Başbakan Manuel Valls, saldırıya ilişkin Rhone-Alpes bölgesinde güvenlik tedbirlerinin arttırılması ve "teyakkuz" haline geçilmesi emrini verdi. 

Adalet Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Paris Savcılığı'nın konuya ilişkin terörizm soruşturması başlattığı ve savcılık inceleme ekibinin olay yerine hareket ettiği belirtildi. 

Diğer taraftan, olay yerinde hayatını kaybeden kişinin başının kesilmiş olduğu ve saldırıyı düzenleyenlerin beraberinde, üzerinde Arapça yazılı bayraklar taşıdığı da iddia edildi. 

Fransız polisi saldırıda öldürülen kişinin kesik kafasını cesede yaklaşık 9 metre uzaklıktaki fabrikanın çitlerine asılı buldu

Fransız polisi saldırını gerçekleştiği fabrikanın etrafını güvenlik çemberine aldı.

Şok eden saldırı Fransa'nın güneyinde Lyon ile Grenoble kentleri arasındaki Saint-Quentin-Fallavier'de bulunan ABD'li Air Products firmasının genel merkezinde gerçekleşti. 

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" HSBC'de üst düzey ayrılık: Emekli oluyor Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması