Füze tehdidi düşmanları dost yaptı

Wikileaks belgelerinde, ABD ve Rusya'nın Şubat 2010’da Washington’daki görüşmede istihbarat paylaşımı yapmak için gösterdikleri aşırı çaba görülüyor.

Abone ol

İSTANBUL - Wikileaks belgeleri arasında, ABD’li ve Rus üst düzey yetkililerin Şubat 2010’da Washington’da yapılan görüşmenin büyük detaylarını içeriyor.

Toplantıda, iki taraf Kuzey Kore ve İran üzerindeki istihbaratlarını öne koyarken, iki ülkenin birbirleriyle istihbarat paylaşımı yapmak için gösterdikleri eğilim şaşırtıcı boyutta. Rusya, verdiği bilgilerde İran’ın sıvı yakıtlı Şahab-3 füzesini geliştirdiği ve Orta Doğu ile Güneydoğu Avrupa’da istediği yeri vurabileceğini tahmin ettiğini belirtti.

İngiltere Irak soruşturmasını gölgeledi

Belgelerin öne sürdüğü iddia, İngiltere eski Başbakanı Gordon Brown’un başlattığı ve Irak savaşının doğruluğunu denetleyen Chilcot komitesinin temelini zayıflatmış oldu.

Londra’daki ABD büyükelçiliğinden Washington’a çekilen belgede, İngiltere Savunma Bakanlığı genel direktörü Jon Day’in, Irak savaşının başlatılması gerekçelerini inceleyen soruşturmada ABD’nin çıkarlarını korumaya söz verdiğini içeriyor.

Kamuda tasarruf ve verimlilik 8 alanla başladı Planlı üretim modeli çiftçiye nefes aldıracak Terzi usulü yazılımla 45 günlük işi birkaç saate düşürdü Split klima pazarı yüzde 35 büyüdü ihracat 2 kat arttı Yangın tüpüyle kirlenen su, ışınla temizlencek