Guardian, bu sefer Assange'ı kızdırdı

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, tecavüz suçlamalarının detaylarını yayımladığı için işbirliği içinde olduğu Guardian gazetesini eleştirdi.

Abone ol

İSTANBUL - Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, Guardian gazetesinin kendisini suçlayan polis tutanaklarını yayımlamasını “iğrenç” olarak yorumladı.

Assange serbest kaldıktan sonra Times’a verdiği röportajda hem düşmanlarına hem de müttefiklerine eleştirilerde bulundu.

Assange, ABD’nin kendisini yargılamaya devam etmeye çalışması halinde misillemelerde bulunacağını belirtti.

‘Bay Sızıntı’, İsveç’te maruz kaldığı tecavüz suçlamalarının detaylarını yayımladığı için, Wikileaks'in aynı zamanda, perdenin arkasında tutulan ve kendisini tecavüzle suçlayan kadınların intikam güdüsüyle motive edildiğini belirtti.

Tehdit etti

Assange, elinde dünyanın en büyük bankalarından birinin başındaki ismi yok etmeye yetecek materyal olduğunu ve bu bilgileri gelecek yıl yayımlamayı düşündüğünü söyledi.

Suffolk’da göz hapsinde tutulduğu evinde konuşan Assange, Guardian gazetesinin kendisini suçlayan polis tutanaklarını yayımlamasını “iğrenç” olarak yorumladı.

Assange’ın, bu gazetede çalışan ve eski bir arkadaşı olan Nick Davies’e özellikle öfkeli olduğu anlaşıldı. Ona göre Davies, polis tutanaklarından özellikle seçtiği bölümleri yayımladı.

Tecavüz suçlamalarını reddeden Assange, Ağustos ayında tanıştığı iki kadının yaptığı suçlamaların asılsız ve nereden kaynaklandığı belirsiz olduğunu söyledi. Times, her önüne gelenle yatıp yatmadığını sorduğunda, Assange, “Öyle biri değilim. Ama kadınlardan gerçekten çok hoşlanıyorum” dedi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz