Güney Koreli şirketler Özbekistan'da petrol ve gaz arayacak

POSCO ve Samchully şirketleri, ülkenin kuzey-doğusundaki 2 petrol-gaz yatağında arama-keşif çalışmaları yapacak.

Abone ol

TAŞKENT - Güney Kore'nin POSCO ve "Samchully" şirketleri, Özbekistan'da petrol-gaz arayacak.

Özbekneftgaz'dan yapılan açıklamada, Güney Kore'nin POSCO ve Samchully şirketleri ile ülkenin kuzey-doğusundaki 2 petrol-gaz yatağında arama-keşif çalışmaları yapma ile ilgili anlaşma imzalandığı kaydedildi.

Açıklamada,  imzalanan söz konusu anlaşmaya göre, Güney Kore şirketlerinin Batı Fergana'da yerleşen söz konusu petrol-gaz yataklarında 3 yıl boyunca jeolojik arama-keşif işleri gerçekleştireceği kaydedilirken, arama-keşif çalışmalarının yapılacağı petrol-gaz yataklarının toplam alanının 6170 kilometrekareyi oluşturduğu ifade edildi.

Açıklamada, ülkenin kuzey-doğusundaki söz konusu petrol-gaz yataklarının toplam rezervlerinin 8400 milyon varili oluşturduğu bildirildi.

Güney Kore'nin POSCO şirketi, ayrıca toplam rezervleri 280 milyon tonu oluşturan Aral Gölü havzası ve Çust-Namangan petrol-gaz yataklarında da petrol-gaz aramaları gerçekleştiriyor.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz