İngiliz bakan: DEAŞ adına savaşanlar ülkeye geri alınmamalı

İngiltere Savunma Bakanı Williamson, DEAŞ için savaşan İngiliz vatandaşlarının ülkeye geri alınmaması gerektiğini söyledi.

Abone ol

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, DEAŞ'a katılan İngiliz vatandaşlarının ülkeye dönmesine izin verilmemesi gerektiğini belirterek, kendi tercihinin teröristlerin imha edilmesi olduğunu söyledi.

Daily Mail gazetesinde yayımlanan röportajında Williamson, Irak ve Suriye'de DEAŞ'a katılan İngiliz vatandaşı sayısının en az 800 olduğuna dikkati çekerek, bunun 130'unun çatışmalarda öldüğü bilgisini verdi.

"Ne bu ülkeden ne de başka bir ülkeden hiçbir teröristin bu ülkeye geri dönmesine izin verilmelidir” ifadesini kullanan Williamson, bu tehdidin "ortadan kaldırılması" için ne gerekiyorsa yapılmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

"Ölü bir terörist, İngiltere'ye zarar veremez"

Williamson, DEAŞ'a katılan İngilizler için yurt dışında da "hiçbir güvenli bölge" olmayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Suriye'de, Irak'ta ve diğer bölgelerde ne kadar ayrılır ve dağılırlarsa dağılsınlar, peşlerini bırakmayacağız. Çok basit, benim görüşüm ölü teröristin İngiltere'ye hiçbir zarar veremeyeceğidir."

İngiliz iç istihbarat servisi MI5'in Başkanı Andrew Parker önceki ay yaptığı açıklamada, DEAŞ'a katılan İngilizlerin ülkeye döndüklerinde "risk değerlendirmesinden" geçirildiğini söylemişti.

MI5'in eş zamanlı operasyonlarında 3 binden fazla şüpheliyi araştırdığını anlatan Parker, kuruluşun operasyonlarında 20 bin kişiyi aşan terörle irtibatlı kişi havuzunu da dikkate aldığını vurgulamıştı. MI5'in bu operasyonlarını 4 bin kişilik kadrosuyla yürüttüğünü belirten Parker, buna karşın bütün terör saldırılarını engellemenin mümkün olmadığını dile getirmişti.

Londra metrosunda patlama: 18 yaralı

“Türkiye’nin sektörde 10 yıl içinde küresel güç olma potansiyeli var” Oyak'tan Çin'e yeni tesis yatırımı AB’nin yeni bağımlılığı: Rus gübresi “Plastikte ithalatı azaltmak 8 milyar dolar getirir” Sakıp Sabancı, 20. yıl anma töreninde yapay zekâ ile mesaj verdi