Londra metrosunda patlama: 18 yaralı

Londra'da bir metro aracında patlama meydana geldi. Olayda 18 kişi yaralandı. Olayın "el yapımı patlayıcının infilak etmesi" sonucu gerçekleştiğini bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneybatısındaki Parsons Green istasyonundaki bir metro vagonunda sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Olayda 18 kişi yaralandı. Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada, yaralıların hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmadığı duyurdu.

Ulusal Terörle Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı Mark Rowley, yapılan ilk incelemelere göre, metro trenindeki patlamanın "el yapımı patlayıcının infilak etmesi" sonucu gerçekleştiğini bildirdi.

Londra polisi, daha önce yaptığı açıklamada olayın "terör vakası" olarak ele alındığı ve "terör saldırısı soruşturması başlatıldığı"nı kaydetmişti.

Sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda, vagonun içinde alev almış plastik bir kova olduğu ancak vagonda ciddi bir hasar bulunmadığı görülüyor. Görgü tanıkları ayrıca trenden inen bazı kişilerin yüzlerinde yanıklar olduğunu aktarmıştı. Bazı görgü tanıkları da istasyondan çıkmak isteyenlerin panikle izdihama yol açtığını ve bu sebeple yaralananlar bulunduğunu belirtti.

Olayın yaşandığı metro hattının Earls Court-Wimbledon ve Ealing Broadway-Turnham Green bölümlerindeki seferler askıya alınırken, istasyon ve civarındaki yollar da polisin soruşturması kapsamında kordon altında tutuluyor.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May'in olayla ilgili olarak bugün toplanacak acil kabine toplantısına (Cobra) başkanlık etmesi planlanıyor.