İspatlarsa, malvarlığını CHP'ye bağışlayacak

Başbakan Erdoğan, 'İsviçre'deki hesap' iddialarını ispatlarlarsa tüm malvarlığını CHP'ye bağışlamayı vaadetti.

Abone ol

ANKARA - Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin seçim atmosferine girmeden önce acil bazı yasaların Meclisten çıkarılacağını kaydetti. Konuşmasında CHP'ye yüklenen Başbakan, "Oldu olacak, partinin adını da 'Wiki CHP' olarak değiştirsinler" dedi.

Türkiye seçim atmosferine tam manasıyla girmeden aciliyet gösteren yasaları çıkaracaklarını belirten Erdoğan, borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarı ile Borçlar ve Türk Ticaret yasa tasarılarının bu süreçte yasalaştırılacağını söyledi. Erdoğan, Anayasa değişikliği uyum yasalarının da en kısa sürede yasalaşacağını bildirdi.

İki hafta sürecek bir bütçe maratonunun da Meclisin gündeminde olduğunu anımsatan Erdoğan, AK Parti hükümetlerinin hazırladığı 9. bütçenin de demokratik olgunluk içinde, sağduyu içinde müzakere edileceğini kaydetti.

Ortada büyük bir ciddiyetsizlik var

Erdoğan, Wikileaks belgelerine de değinerek, şunları kaydetti:

"Özellikle Amerikan diplomasisin kendi diplomasisiyle ilgili çok ciddi bir sorunu ortaya çıkmıştır. Bu çapta bir olayın sıradan, önemsiz kendi halinde münferit bir hadise gibi takdim edilmesi mümkün değildir. Ortada büyük bir ciddiyetsizliğin olduğu ne kadar açıksa birilerinin bundan farklı hesaplar içinde olduğu da o kadar açıktır.

Bizler süreci sürekli takip ediyoruz. Gelişmeleri izliyoruz, izlediğimizi ilk günden söyledik."

Erdoğan, bu belgelere temkinli davranmaya devam edeceklerini belirtti.

Rotamızı biz çizeriz

Haklıyı savunmaya, haklının yanında durmaya cesaretle devam ettiklerini belirten Erdoğan, dış politikada ülke çıkarlarını gözettikleri kadar; insanlığı, hakkı, hukuku gözetmeye devam ettiklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, ''Türkiye'nin dış politikasını sadece ve sadece bu millet belirler, milletten başka hiç kimse bu ülkeye rota, istikamet çizemez'' dedi.

Erdoğan, dünyanın neresinde afet, felaket ve insani yardıma ihtiyaç duyulan halklar varsa, bütün imkanları ile o insanlara yardım ettiklerini söyledi.

''Artık Türkiye alan el değil, veren el olmuştur'' diyen Başbakan Erdoğan, Haiti'ye, Şili'ye, Tiflis'e, Darfur'a, Bosna-Hersek'e, Kosova'ya, Yunanistan'a, Somali'ye, Lübnan'a Kızılay, TİKA ve barış gücü askerleri ile ulaştıklarını, sel felaketinde Pakistan'ın yanında olduklarını kaydetti.

Arap ülkelerindeki Fransız, İngiliz, Alman yatırımları ile Arap ülkelerinin bu ülkelerdeki yatırımlarına bakıldığında "kaybedilenlerin sadece bir boyutunun açık olarak görüleceğini" ifade eden Erdoğan, "Türkiye dış politikada ezberleri bozdu, bozmaya da devam edecek" diye konuştu.

Elinde sopayla gezenle toplantı yapmayız

Başbakan Erdoğan, rektörlerle toplantısı sırasında gösteri yapan öğrencilere polisin yaptığı müdahaleye de değindi. "Gazeteler ve televizyon kanalları birkaç gündür bazı gençlerin provokatif eylemlerine ağırlıklı olarak yer veriyor" diyen Başbakan Erdoğan, protestonun demokratik bir hak olduğunu vurguladı. Emniyetin, o tür bir toplantıda rektörlerin güvenliğini tesis etmekle mükellef olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Öğrenciler, bir siyasi partinin çatısı altında belli bir ideolojinin mensubu olarak burada toplanmak suretiyle, -burada protesto değil bakın söyledikleri şey anlamlı- 'biz de bu toplantıya girmek istedik' diyorlar. Davetli olan toplantılar vardır, halka açık toplantılar vardır. Sizi böyle bir toplantıya davet mi ettik de geliyorsunuz? Bizim şimdi gençlerle de toplantımız olacak ama kusura bakmayın elinde sopayla, taşla, molotofkokteyli ile yumurtalarla gezen gençlerle toplantı yapmayız. Biz düşüncesiyle, fikriyle, entelektüel zemini oluşturmaya, güçlendirmeye katkı sağlamak isteyen gençlerle ülkenin sorunlarını konuşuruz."

İspat etsinler, tüm malvarlığını CHP'ye bağışlayacak

Erdoğan, konuşmasında anamuhalefet partisinin Wikileaks belgelerinden sonra yaşanan süreçte, meseleye farklı yaklaştığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, politika üretemediği için ABD'li diplomatların yazışmalarından medet umar hale geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Anamuhalefet partisi, işi gücü bırakıyor, yabancı diplomatların iddialarına borazanlık yapıyor. Kendi ülkelerinden o kadar kopuklar, uzaklar ki iç politikayı dahi yabancı diplomatlara havale etmiş durumdalar. Wikipedi sitesindeki iddialara inanıp Meclis Genel Kurulunda, benim dünyanın en zengin 8. Başbakanı olduğumu iddia etti. Şimdi Wikileaks'a inanıp, İsviçre'deki 8 banka hesabının peşine düştü. CHP, madem değişiyor oldu olacak, ismini de değiştirip Wiki CHP yapsın. İsviçre'dir tutturmuşlar. 'Böyle bir şey yoktur' diyorum. İddia sizin, iddia malum ABD'li diplomatların. Madem böyle, gidin belgesini de siz getirin. İddia sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Sizin ardı arkası gelmeyen yalanlarınıza, iftiralarınıza belge yetiştirmeye kalksak, millete hizmet için bizim vaktimiz kalmaz. Daha da ileri gidiyorum. CHP gitsin, İsviçre'deki 300'ün üzerindeki bankayı tek tek dolaşsın. Bu hesapların belgesini bulsun. O hesaplardaki parayı da tüm mal varlığımı da CHP'ye bağışlayacağım."

Ankara emniyetine yeni atama! Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu?