Liseliler bile ayaklandı

Fransa'da greve katılanların sayısı 3,5 milyona ulaşırken, Lyon kentindeki liseliler de hükümeti protesto etti. Ülkede yakıt sıkıntısı çeken benzin istasyonu 4 bine çıktı.

Abone ol

PARİS - Emeklilik reformunu protesto etmek için işçilerin bir günlük greve gittiği Fransa'da, başta başkent Paris olmak üzere, ülke genelinde çeşitli protesto gösterileri düzenlendi.

Ülke genelinde düzenlenen gösterilere katılanların sayısının 3.5 milyon civarında olduğunu bildiren sendikalar, başkent Paris'teki gösterilere ise 330 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Ülkenin ikinci büyük kenti Lyon'daki gösterilerde liselilerle, polis arasında dün olduğu gibi bugün de yine arbede yaşandı. Polis, 13 genci gözaltına aldı. Protestocu gençlerin beş aracı ateşe verdiği, 30 aracı da tersine çevirdikleri bildirildi.

Polis, liselileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullanmak zorunda kaldı.

Petrol rafinerisindeki işçilerin grevi yüzünden, ülkede yakıt sıkıntısı yaşayan benzin istasyonu sayısının da 4 bine çıktığı bildirildi.

Grevler, ülkede demiryolu ve havayolu ulaşımını da felce uğrattı.

Mecliste kabul edilen emeklilik reformuyla ilgili tasarı, perşembe günü senatoda oylanacak.

Hükümet, tasarının kabul edilmemesi halinde, zararda olan sosyal güvenlik sisteminin yakın bir gelecekte tamamen iflas edeceğini savunuyor.

Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı