Macron’dan Brexit uyarısı: Avrupa dağılabilir

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrıldıktan sonra Avrupa’nın dağılabileceğini belirterek birlik çağrısı yaptı.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrıldıktan sonra Avrupa’nın dağılabileceğini söyledi.

Daily Telegraph’a konuşan Macron, Brexit görüşmelerinin birinci aşamasındaki birleşik AB yaklaşımının müzakerelerin ikinci aşamasında da devam etmesi gerektiğini belirterek, Avrupalı liderleri “ortak çıkarlara” odaklanmaya devam etmeleri konusunda uyardı.

Macron, “Hepimizin kendi çıkarları olabilir. Zaten tutuklu ikileminin olayı bu. Herkes kendi çıkarı için kendi kendine pazarlığa girişebilir ve komşusundan daha iyi pazarlık edeceğini düşünebilir. Ama bunu yaparsak hem AB hem de her birimiz için sakıncalı bir durum yaratırız” dedi.

AB'den Brexit açıklaması: İkinci aşama çok daha zor olacak

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti Şırnak'ta askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı