NATO'dan Putin'e tebrik mesajı

Nato Genel Sekreteri Rasmussen, Putin'i arayarak tebrik etti.

Abone ol

BRÜKSEL - NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile Rusya'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı bildirildi. NATO'dan yapılan açıklamada, Rasmussen'in cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması dolayısıyla tebrik etmek için Putin'i telefonla araması üzerine gerçekleşen görüşmede, her iki liderin de iyi ve istikrarlı ilişkilere ihtiyaç bulunduğu konusunda hemfikir oldukları belirtildi.
Açıklamada, Rasmussen'in " NATO'nun ve şahsının, NATO ve Rusya arasında gerçek bir stratejik ortaklık oluşturmayı içeren 2010 Lizbon zirvesinde yapılan anlaşma doğrultusunda cumhurbaşkanı seçilen Putin ile birlikte çalışmaya olan bağlılığını vurguladığı" kaydedildi. Görüşmede Rasmussen'in ayrıca, her iki tarafın da yararına olduğunu savunduğu füze savunması konusunda ilerleme sağlanması ümidinde olduğunu dile getirdiği bildirildi. NATO sözcüsü Oana Lungescu, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Yapıcı bir görüşme oldu. Her iki taraf da çok da uzak olmayan bir gelecekte ikili görüşmelerde bulunmak istediklerini ve işbirliğini sürdürmeye kararlı olduklarını vurguladı" diye konuştu.

(AA)

İstanbullular dikkat: Bu yollar trafiğe kapatılacak MSB açıkladı: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi Bitlis'te otobüs dereye uçtu: 7 yaralı Özgür Özel Anıtkabir'e yürüdü Mayıs ayında ödenen destek miktarı açıklandı