Obama, Trump'ın iddialarını yalanladı

Obama, seçim sürecinde Trump'ın telefonlarını dinlettiğini yönündeki iddiaları yalanladı.

Abone ol

ABD eski Başkanı Barack Obama, başkanlık seçiminden önce yeni Başkan Donald Trump'ın telefon görüşmelerini dinlediği yönündeki iddiaları reddetti.

Obama'nın Sözcüsü Kevin Lewis, Trump'ın Twitter üzerinden "Berbat. Obama'nın zaferimizin hemen öncesinde Trump Tower'ı dinlettiğini öğrendim. Hiçbir şey bulunmadı. Başkan Obama, çok kutsal olan seçim sürecinde benim telefonlarımı dinletecek kadar nasıl alçaldı? Bu Nixon/Watergate’dir. Kötü adam" yönündeki paylaşımı hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Lewis, açıklamada, "Başkan Obama ya da Beyaz Saray'dan herhangi bir yetkili hiçbir ABD vatandaşının dinlenmesi için bir emir vermedi. Bunun dışındaki görüşler yanlıştır." ifadesini kullandı.

Trump'ın iddialarının asılsız olduğunu vurgulayan Lewis açıklamada, "Obama yönetiminin esas kurallarından bir tanesi, hiçbir Beyaz Saray yetkilisinin Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen bir soruşturmaya karışmaması yönündeydi." ifadelerine yer verdi.

'Obama telefonlarımı dinletti'

Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı