"IŞİD'den tamamen temizledik"

ABD IŞİD'in Irak'ın El Bağdadi kasabasından tamamen temizlendiğini duyurdu.

Abone ol

Terör örgütü IŞİD El Bağdadi kasabasından temizlendi. IŞİD geçtiğimiz şubat ayında Irak'ın El Anbar eyaletinde yer alan El Bağdadi kasabasını kontrolünü eline geçirmişti. 

ABD üssü bulunuyor

Stratejik öneme sahip kasaba yakınlarında  ABD'nin askeri üssü de bulunuyor.

IŞİD'in Irak'ın El Bağdadi kasabasında Sünni "Elbu Ubeydi" aşiretine mensup 150 kişinin başını keserek infaz ettiği iddia edilmişti.

IŞİD'e ağır darbe

Öte yandan Irak Savunma Bakanı Halit El Ubeydi, Selahattin ve Anbar illerinde IŞİD'de karşı operasyon yürüten askeri birlikleri ziyaret etti. Bu illerde yürütülen operasyonlarda 386 IŞİD'li öldürüldü.

Irak Savunma Bakanlığı, terör örgütü IŞİD'e karşı Selahattin ve Anbar illerinde yürütülen operasyonlardan yeni görüntüler yayınladı. Birçok bölgenin IŞİD'den geri alındığı açıklanırken operasyonlarda 193 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi. Selahattin ilinde Kara Kuvvetleri 5'nci Tugay Komutanlığı tarafından yürütülen ve Gönüllü Halk Güçlerinin de destek verdiği operasyonların birinci ve ikinci aşaması tamamlandı. Yayınlanan görüntülerde Diyale ilinden Salahattin iline doğru ilerlemekte olan ordu birliklerinin Hmrin Nahiyesi ile El Zarga Köprüsü ve bağlı olduğu köyler IŞİD'den temizlendiği görülüyor. Selahattin il merkezi Tikrit'i kuşatan askerler, bölgede IŞİD'in konuşlandığı yerlere top ve füze saldırıları düzenliyor. Buradaki operasyonda ise 150 IŞİD'li terörist öldürüldüğü bildirildi. 

Askerlerin ele geçirdikleri bölgelerde IŞİD'e ait çok sayıda bombalı araçları etkisiz hale getirip silah depolarını imha ettiği belirtildi. Askerin Tikrit iline doğru ilerlemekte olduğu ve bu bölgelerin IŞİD'den tamamen arındırılacağını bildirildi. Karadan yürütülen operasyonlara havadan da uçaklar destek veriyor. Operasyonu yürüten komutanlar ele geçirilen Zerga Köprüsü'nden sonra bir sonraki duraklarının Alem nahiyesi olacağını daha sonra ise Tikrit merkezine ilerleyeceklerini açıkladı. Savunma Bakanlığı, Anbar iline bağlı El-Gurma bölgesinde 13 köyün IŞİD'den temizlendiğini ve 43 IŞİD'li teröristin öldürüldüğünü belirtti. 

Irak Savunma Bakanı Halit El Ubeydi, bölgedeki ordu birliklerini ziyaret etti. Cephedeki askerlerle bir araya gelen Bakan Ubeydi IŞİD mevzilerini top ateşiyle bombaladı.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı?