Tercihler için yarın son gün

Abone ol


ANKARA - Üniversite adaylarının tercih işlemleri yarın sona eriyor.
Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinde yayımlanan veya başvuru merkezlerine gönderilmiş olan basılı kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirecek.
Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar da doldurdukları tercih formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracak.
Öte yandan, ÖSYM'den yapılan açıklamada, kontenjanların bulunduğu tabloların son sütunlarında yer alan 2011-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekte olduğu belirtilmişti.
Açıklamada, 2012-ÖSYS'de değerlendirme işleminin değiştiği ifade edilerek, bütün adayların yerleştirme puanları hesaplanırken Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puan'larının (AOBP) 0,12 katsayı ile çarpıldığının unutulmaması uyarısında bulunulmuştu.
 

Borsa günü düşüşle tamamladı Denizbank'tan sermaye artırım kararı Kripto paraya iki vergi MSB duyurdu: PKK'ya büyük darbe! Seçil Erzan davasında dosyalar birleşti: İstenen ceza 285 yıla kadar çıktı!