Goldman Sachs: OPEC değil ABD petrol üretimini düşürmeli

Goldman Sachs'ın Avrupa Enerji Araştırmaları Direktörü Della Vigna,"Petrol fiyatlarında dengenin sağlanması için OPEC değil ABD petrol üretimini düşürmeli" dedi.

Abone ol

Goldman Sachs'ın Avrupa Enerji Araştırmaları Direktörü Michele Della Vigna, tarihi dip yapan petrol fiyatlarının dengelenmesi için OPEC üyesi ülkelerden ziyade ABD'li üreticilerin üretimi düşürmesi gerektiğini söyledi. 

Goldman Sachs'ın Avrupa Enerji Araştırmaları Direktörü Michele Della Vigna, ABD'li CNBC televizyon kanalına yaptığı açıklamada," Bana göre petrol piyasası düzeltmenin ABD petrol üretiminin düşürülmesinde yattığını sezmeye başladı. Ve ona odaklanmış durumda. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi olmayan ülkelerin aşırı üretimi petrolde fazla arza neden oldu.Ancak piyasada düzeltme başladı. OPEC'in üretimi kısması tabi ki de petrol fiyatlarında dengeyi bulmamızı hızlandırır ama petrol fiyatlarını düşüren faktörlerin en önemli iki nedeni; zayıf küresel talep ile ABD'li kaya gazından petrol üretimidir. " dedi.

"40 dolara düşme riski var"

Della Vigna göre, Hazirandan önce toplanmayı düşünmeyen Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün 12 üyesi ülke Kasım ayındaki toplantı öncesi üretimi düşürmeyi akıllarından bile geçirmiyor. 

Brent petrol varil fiyatlarının yaz aylarında 40 dolara kadar düşme riski ile karşılaşabileceğini belirten Della Vigna," Brent petrol varil fiyatı yıl sonunda 70 dolarda dengelenecek" dedi. 

Beyaz Saray: 6 haftalık bir ateşkes istiyoruz Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor Yedek parça pazarı 2030’da 1 trilyon dolara ulaşacak Türkiye yeniden ‘dünyanın halı’ merkezi oluyor Tüketimdeki ivmelenme yatırım iştahını artırıyor