Dünyanın en değerli 10 bozuk parası

Dünyanın farklı bölgelerinde tarihi nitelikteki madeni paralar yüksek değerlere sahip olabiliyor. İşte karşınızda dünyanın en değerli 10 bozuk parası:

Kartal Simgeli Amerika Birleşik Devletleri Madeni Parası- -2.185.000 Dolar 1792 tarihli madeni para, ABD Sikkeleri Yasası tarafından belirlenen kurallarla basıldı. Para, Birleşik Devletleri Darphanesi tarafından altın sikkeleri tanımlamak için kullanılan “kartal simgesi” ile basılmıştır. 2011’in Ocak ayında Miras Müzayedesi’nde satışa sunulan 1792 menşeli bozuk para 2.2 milyon dolara yakın bir ücrete alıcı buldu. Madeni paranın birimleri sent, kuruş, dolar şeklindeydi. Kartal figürü ise 10 kuruş ve 10 dolarda bulunmaktaydı. 20. Yüzyılın ilk zamanları ve 18. Yüzyılın sonlarındaki Amerika Birleşik Devletleri’nin kartal figürü, 1986’dan beri gümüş ve altın madeni paralarda kullanıldı. 1997’den itibaren platinden yapılan kartallı külçe ile karıştırılmamalıdır.

Prof. Dr. Naci Görür fayın güneybatısındakileri işaret etmişti Erdoğan'ın masasına geliyor, işte tasarruf paketinin ayrıntıları... Sosyal medyada pazarlanıyorlar: Kesinlikle satın alınmamalı!