Türkiye ayakta

İstanbul Taksim'deki Gezi Park'a 'Topçu Kışlası' inşa edilmesini engellemek için başlayıp, AKP hükümetini protesto gösterilerine dönüşen eylemler yurdun hemen hemen her köşesine yayıldı.

Ankara - Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için başlatılan ve gece saatlerinde de süren Ankara'daki gösteriler, büyük ölçüde sona erdi. Kızılay'da polisin müdahalesi ile dağıtılan gruplar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Ziya Gökalp, Tunalı Hilmi, Mithatpaşa ve Milli Müdafa caddeleri ile Kolej Kavşağı'nda küçük gruplar halinde toplandı. Gruplar, Kızılay'a yürümek isteyince biber gazı ve tazyikli suyla dağıtıldı. Çok sayıda kişi de gözaltına alındı. İtfaiyeye ait su tankerlerinden TOMA'lara su takviyesi yapıldı. Grubun dağıtılmasının ardından büyükşehir belediyesine ait çok sayıda temizlik aracı, Kızılay Meydanı ve çevresinde temizlik çalışması başlattı. Göstericilerin yaktığı bazı araçlar çekici yardımıyla bulundukları yerden kaldırılırken, bazı kağıt toplayıcılarının da göstericilerin kırdığı yön ve durak levhalarını götürdüğü görüldü. Eylemin ardından Kızılay'da bazı ağaçların yakılan ateşten zarar gördüğü, bazı fidanların da sökülüp yola atıldığı görüldü.

Prof. Dr. Naci Görür fayın güneybatısındakileri işaret etmişti Erdoğan'ın masasına geliyor, işte tasarruf paketinin ayrıntıları... Sosyal medyada pazarlanıyorlar: Kesinlikle satın alınmamalı!