'100 bin Iraklı Türkiye'ye göçebilir'

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Musul harekatının 100 bin Iraklının Türkiye ve Suriye'ye göçüne yol açabileceğini öne sürdü.

Abone ol

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) bugün yaptığı açıklamada 100 bin Iraklının, İslam Devleti örgütünü Musul kentinden çıkartmak için Irak hükümetinin başlattığı Musul harekatı nedeniyle Suriye ve Türkiye'ye kaçmak zorunda kalabileceğini açıkladı.

Musul operasyonu başladı

UNHCR ayrıca yerlerinden olacak insanlar için çadır, kamp,nm kış malzemeleri ve soba satın alınması için 61 milyon dolarlık ek finansman sağlanmasını istedi. Açıklamada, "UNHCR, Musul'daki olayların 100,000 Iraklının Suriye ve Türkiye'ye kaçmasına neden olabileceğinden kaygı duymaktadır. Suriye'de 90,000 Iraklıyı karşılamak için hazırlık planlarımızı uyguluyoruz" dedi.

Çin'deki otomobil fuarından öne çıkanlar İhracatınızı artıracak yapay zekâ uygulamaları Türk balıkçısı Çin pazarına ağ atacak 2023 yılı için elektrik toptan satış fiyatı düştü 'Sürdürülebilirliğin yolu suyun geri kazanımından geçiyor'