AKP, çalışanı cezalandırıyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çalışan emeklilerin maaşlarından yapılan yüzde 15'lik kesintiyi kaldıracak.

Abone ol

BURSA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çalışan bir insan cezalandırılır mı, AKP cezalandırır. 'Niye çalışıyorsun?' diyor. Çalışıyor, emekli aylığından yüzde 15 kesiliyor. Bunları kaldıracağım" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Bursa'nın tarihi kimliği olan, sanayinin kalbi olan, üniversitelerin kalbi bir kent olduğunu söyledi.

Esnaf emeklilerin aylıklarından kesilen yüzde 15'lik prim kesintisini kaldıracaklarını vurgulayarak, "Çalışan bir insan cezalandırılır mı, AKP cezalandırır. 'Niye çalışıyorsun?' diyor. Çalışıyor, emekli aylığından yüzde 15 kesiliyor. Bunları kaldıracağım. 'Ben kaldıracağım' diyorum, 'parayı nereden bulacaksın?' diyor. Buradan söylüyorum Ankara'dan duysun; AKP Genel Merkezine bağlanan hortumları keseceğim. Aramızda gençler var. Geleceğimiz olan gençler, umudumuz olan gençler. Siyasete ısınan gençler. Sizi seviyoruz, gençleri seviyoruz, gençlere inanıyoruz, siz umudumuzsunuz."

Hükümetin valisi olmaz

Kılıçdaroğlu, "Bitlis Valisi gitmiş esnafa demiş ki, 'Gelin AKP'ye oy verin'. Artık o devletin değil, hükümetin valisi. Arabasında Türk bayrağını değil, AKP bayrağını taşıması lazım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte bu ülkeye hizmet eden insanları karaladığını ve kötülediğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Kimisi hayatta, kimisi hayatta değil, ama her yerde şunu söylüyorum: Kim taş üstüne taş koyduysa, kim bu ülkeye hizmet ettiyse herkese saygım var, herkesin başımın üstünde yeri var. Biz geleceğe bakıyoruz. Türkiye'yi ayağa kaldırmak istiyoruz" diye konuştu.

"Recep Bey çıkıyor meydanlara, aleyhimde bir sürü şey söylüyor. Söyleyebilir, dilin kemiği yok" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama ben diyorum ki: Kendine güveniyorsan gel arkadaş. Devletin valisi senin elinde. Bak Bitlis Valisi gitmiş esnafa demiş ki 'Gelin AKP'ye oy verin'. Artık o devletin değil, hükümetin valisi. Arabasında Türk bayrağını değil, AKP bayrağını taşıması lazım. Onun için diyorum ki, valiler senin emrinde, müsteşarlar senin emrinde, gel arkadaş neyi buluyorsan gel. Tek başıma geleceğim. Recep Tayyip Erdoğan, onun istediği televizyon kanalında, onun istediği gazetecilerle, arzu ederse bütün Bakanlar Kurulunu alıp gelsin, Kemal kardeşinizin karşısına çıkabilir mi? Çıkamaz."

Türk arama kurtarma ekibi, İran'a intikal için yola çıktı Rusya'dan Çin'e Moğolistan üzerinden petrol ve doğalgaz “Türkiye’de yapay zekâ konusunda marka oluşturacağız” Küresel ölümlerin %1’inin sebebi sıcak hava dalgaları Malatya'da tahliye kararı esnafı mağdur etti