Akşener: Domatesi, biberi karneye bağlarlarsa şaşırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Devletin en stratejik fabrikasını özel sektöre devrediyorlar, domatesi, biberi devlete sattıracaklar. Onu da bir zamanların karneye bağlanan ekmeği gibi sınırlı kiloyla veriyorlar. Bu gidişle domatesi, biberi karneye bağlarlarsa şaşırmayın" dedi.

Abone ol

Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ülkenin en önemli sorununun pahalılık olduğunu söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "sebze meyvenin fiyatı taşımacılık yüzünden artıyor" şeklindeki açıklamasını eleştiren Akşener, "Millet bugüne kadar evinin balkonunda mı üretiyordu? Domates, biber yıllardır bir yerlerde üretilip, bir yerlere taşınıyor. Nakliye işi yeni değil" dedi ve şöyle devam etti:

"Biz, tüm seçim kampanyası boyunca çıktığımız her meydanda sizi uyarmadık mı? 'Tarım politikalarınız yanlış' demedik mi? 'Girdi maliyetleri yüksek, çiftçi dertli, düşürün bu maliyetleri' demedik mi? Bütün uyarılarımızda üretimin plansız, çiftçinin neyle rekabet ettiğini ve bir sonraki dönemin ne olacağını bilmediğini söyledik. İktidarın yönlendirmesi gerektiğini, üreticinin dağınık olduğunu, kooperatiflerin kurulması gerektiğini söyledik. Verilerinizin sağlıklı olmadığını, ciddi ürün kaybı olduğunu, çiftçinin hakkı olan 80 milyar liranın ödenmesini söyledik."

Türkiye'nin dünyada tarım ve hayvancılıkta, kendine yetebilen ülke iken bu hale geldiğini, suçun manava, hale, markete ve bakkala atılmasının yanlış olduğunu belirten Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar 'yeni Türkiye' deyip, eskiyi beğenmiyordu. Bu milletin dişiyle tırnağıyla kurduğu fabrikaları haraç-mezat satarken 'devlet ticaretle mi uğraşır?' diyorlardı. Ne oldu? Buldukları çözüm, pahalı olan her şeyi devlet eliyle ucuza satmak oldu. Şu işe bakar mısınız? Devletin en stratejik fabrikasını özel sektöre devrediyorlar, domatesi, biberi devlete sattıracaklar. Onu da bir zamanların karneye bağlanan ekmeği gibi sınırlı kiloyla veriyorlar. Bu gidişle domatesi, biberi karneye bağlarlarsa şaşırmayın. Hesapsızlığın sonu bu. Allah en beğenmediği alanlarla imtihan edermiş."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Biz düşmana mermi atıyoruz. Bir merminin fiyatı nedir biliyor musunuz?" şeklindeki açıklamasına atıfta bulunan Akşener, "Sebze meyvenin fiyatı, güya bir de bu yüzden yükseliyormuş. Bunlar bahane ustası oldular. 40 yıl düşünsek meyve ve sebzeyle mermiyi aynı cümlede kullanmak aklımıza gelmezdi. Üç tane belediye için Türk Devletini bu kadar aciz göstermek olur mu? Sebzenin fiyatıyla merminin ne alakası var? Mermiyi sivri biberden, barutu domates çekirdeğinden mi yapıyoruz?" diye konuştu.

Tanzim satışın enflasyona doğrudan etkisi olmayacak

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz