Bakanlıklarda üst düzey atama

Bazı bakanlıklara ilişkin atama kararları ve bazı büyükelçiliklerde yapılan görev değişimi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığına Yalçın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığına Arısoy getirildi

Dışişleri, Kültür ve Turizm ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığına Büyükelçi ve Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığına ise Ömer Arısoy atandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşavirliğine de Nihan Öztürk getirildi.

Büyükelçiliklerde görev değişimi

Bakanlıkta Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Berris Ekinci ise Havana Büyükelçisi oldu.

Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Daimi Temsilcisi Mehmet Haluk Ilıcak Lüksemburg'a atanırken, yerine Başbakanlık Başmüşaviri Kemal Madenoğlu getirildi.

Brasilia Büyükelçisi Hüseyin Lazip Diriöz Moskova Büyükelçiliğine atanırken, ondan boşalan yere de Bakanlık Genel Müdürü Ali Kaya Savut getirildi.

Berlin Başkonsolosluğu 1. Sınıf Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, Taşkent Büyükelçisi oldu. Elçi, Genel Müdür Yardımcısı Esen Altuğ da Ljubljana Büyükelçisi oldu. Elçi, Genel Müdür Yardımcısı Aykut Kumbaroğlu Asmara Büyükelçisi olurken, Elçi, bakan Özel Müşaviri İlhan Saygılı ise Bern Büyükelçiliğine atandı.

Öte yandan, Bakanlık Genel Müdür Yardımcısı Evren Dağdelen Akgün de Bangkok Büyükelçiliğine atandı.

Erdoğan-Özel görüşmesinin tarihi belli oldu Erhan Usta İYİ Parti'deki görevinden istifa etti Bombalı saldırı hazırlığındaki IŞİD'li İstanbul'da yakalandı 'Emekliye 10 bin TL yeter' dedi, Özgür Demirtaş'ı çileden çıkardı CHP lideri Özgür Özel'den Ali Yerlikaya'ya 'Taksim' telefonu