Başbakan, Dink'in oğluna kızdı

Ermenistan'la ilişkiler konusuna değinen Başbakan Erdoğan, bir gazeteyi yaptığı haber nedeniyle kınadı.

Abone ol

KARS - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kars'taki mitingde muhalefete yüklendi. Ermenistan'la ilişkiler konusuna da değinen Başbakan, bir gazeteyi yaptığı haber nedeniyle kınadı, "Diasporanın etkisinden kurtulmalarını beklerken, hala bu ülkede onların avukatlığını sürdürüyorlar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. "Anamuhalefet Partisi'nin Genel Başkanı'nı çirkin iddia ve iftiralarıyla artık baş başa bıraktığını" belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz günlerde bir gazete güzel bir başlık attı, 'Kılıçdaroğlu'nun biri bir gün' diye başlayan fıkralarla Türk siyasetinde zaten kendisine silinmez bir yer edindi. Şaka gibi, fıkra gibi adam maşallah. Kendisini yalanlayalım, tekzip edelim diyoruz, bize fırsat vermeden kendisi kendisini zaten yalanlıyor. Kendisini eleştirelim, U dönüşlerini, çark edişlerini yüzüne vuralım diyoruz, bize kalmadan onu da kendisi U dönüşü olarak değil, S dönüşü olarak cevaplıyor."

Kılıçdaroğlu'nun aylarca 1 milyon 700 bin öğrencinin ailelerinin üzerinden istismar çabasına girdiğini söyleyen Erdoğan, "Sonra birisi çıktı bir şaka yaptı, sahte bir e-mail eline tutuşturdular, diyorum ya şaka gibi, fıkra gibi bir genel başkan" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "çıkalım televizyona" dediğini ifade ederek, "Televizyona bu kadar meraklıysan, bir ara Yalan Rüzgarı dizisi vardı, o diziyi yeniden hazırlasınlar, sen çık orada başrol oyna. Sana bu yakışır" ifadesini kullandı.

Gazeteyi kınadı

"Barışsa, biz Ermenistan’a bütün iyi niyetimizle uzlaşma elimizi uzattık. Şimdi sıra Ermenistan'da" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Fakat bugün bir olay daha oldu. Bir gazete başlık atmış. O da güya Başbakan Yardımcım Cemil Bey'in (Cemil Çiçek) Dink'in oğlu tarafından söylenen bir şey ki ben böyle bir ifadeyi asla Başbakan Yardımcım için kullanmam. O'nun ölümüyle ilgili 'zanlı' olarak ifade etmişim. O, 'kanlı' demiş, ben 'hayır kanlı değil, zanlı' demişim. Bu çocuk bunu söylemişse kendisine teessüf ederim. Ama bunu malzeme haline getiren o gazeteyi de huzurlarınızda kınıyorum, tel'in ediyorum. Diasporanın etkisinden kurtulup Ermenistan'da biz adım atmasını beklerken, Ermeni yanlısı ne yazık ki bazı zihniyetten hala bu ülkede, onların avukatlığını üstlenmişler, bunu sürdürüyorlar" dedi.

Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı