Bozdağ: ABD şu ana kadar sözünü tutmadı

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Şu ana kadar maalesef ABD yetkililerinin Türkiye'ye verdiği sözlerle arazideki icraatları birbirini tutmadı" dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin, PYD'ye silah yardımının durdurulacağına yönelik Türkiye'ye verdiği sözleri şu ana kadar tutmadığını söyledi.

Bozdağ, "Bundan sonra Türkiye sadece söze bakmayacak, sözle beraber icraata bakacak. İkisi birbirini tutuyorsa mesele yok. Şu ana kadar maalesef ABD yetkililerinin Türkiye'ye verdiği sözlerle arazideki icraatları birbirini tutmadı. Her icraat, verilen sözü tekzip etti" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da dün yaptığı bir açıklamada, "Artık söylemden çok somut adım görmek istiyoruz. Silah vermediğini görmemiz lazım" şeklinde konuşmuştu.

DÜNYA’ya 'Yılın Gazetesi' Ödülü Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL? 'Cinsel terapist' Buse Aydın'a Reklam Kurulu'ndan ağır ceza Valilikler peş peşe duyurdu: İzmir dahil 13 ilde 4 gün süreyle yasaklandı İzmir’de prizde unutulan şarj aleti evi yaktı