Bursa'daki patlamadan sonra fabrika sahibi tutuklandı

Bursa'da buhar kazanının patlaması sonucu 5 işçinin hayatını kaybettiği fabrikanın sahibi ile iş güvenliği uzmanı tutuklandı.

Abone ol

Bursa'da bir fabrikanın buhar kazanının patlaması sonucu 5 işçinin hayatını kaybettiği olayın ardından, fabrika sahibi ile iş güvenliği uzmanı tutuklandı.

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrikanın buhar kazanında meydana gelen patlamanın etkisiyle binanın çatısı çökmüş, olayda 5 işçi hayatını kaybetmiş, 14 işçi de yaralanmıştı.

Kazanın ardından açıklama yapan Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, "Bölgemizde kendini teknolojik olarak yenilemeyen 3 firmadan biriydi. Buhar kazanının patlamasında kesinlikle bir ihmal var. Bu ihmal teknik kadronun olabilir, işçilerin olabilir, yönetimin olabilir. Basınç normalde 3-4 katına yükselmeden kazan patlamaz. Onun görülmesi gerekirdi" ifadelerini kullanmıştı.

Bursa'da fabrikada patlama: 5 ölü, 14 yaralı

Çin'deki otomobil fuarından öne çıkanlar İhracatınızı artıracak yapay zekâ uygulamaları Türk balıkçısı Çin pazarına ağ atacak 2023 yılı için elektrik toptan satış fiyatı düştü 'Sürdürülebilirliğin yolu suyun geri kazanımından geçiyor'