Bursa'da fabrikada patlama: 5 ölü, 14 yaralı

Bursa'nın Gürsu ilçesindeki bir fabrikada patlama meydana geldi. Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi, 14 işçi de yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa'nın Gürsu ilçesindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle buhar kazanı patladı. Patlamanın etkisiyle fabrikanın çatısında çökme meydana geldi.

Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi. Sağlık Bakanlığınca, 5 kişinin hayatını kaybettiği patlamada yaralanan 14 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, patlamanın ardından yaptığı açıklamada, "Yaralılar, hastaneye intikal etmiştir. Burası tekstil ünitelerinin olduğu bir boyahane. Oradaki sıcak su kazanı patlamış. Şu anda nedeniyle ilgili bir bilgim yok. Bir tedbirsizlik, kusur ne varsa ortaya çıkacak. Gaz sıkışması olduğu kesin. Şiddetli bir patlama, fabrikada göçük var. Çevredeki fabrikalara ve araçlara da hasar vermiş" ifadelerini kullandı.

"Kesinlikle ihmal var"

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın da, "Bölgemizde kendini teknolojik olarak yenilemeyen 3 firmadan biriydi. Buhar kazanının patlamasında kesinlikle bir ihmal var. Bu ihmal teknik kadronun olabilir, işçilerin olabilir, yönetimin olabilir. Basınç normalde 3-4 katına yükselmeden kazan patlamaz. Onun görülmesi gerekirdi" dedi.

Patlamanın etkisiyle fabrikanın çatısı çöktü