'Bütçe hazırlanırken kimseye bilgi vermeyecek'

CHP Antalya Milletvekili Baykal, yeni sistemde cumhurbaşkanının bütçeyi istediği gibi planlayacağını ifade ederek "İster saray yapacak, ister Suriyeliler'e maaş bağlayacak. Bütçe hazırlanırken kimseye bilgi vermeyecek, danışmayacak, onay almayacak. O nasıl uygun görürse." dedi.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlarla bir araya gelerek, anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni anayasa ile Meclis'in yetkilerinin çok ciddi şekilde tahrip edildiğini söyleyen Baykal, yasama yetkilerinin çok önemli bölümünün elinden alınarak bunların tek kişiye verildiğini belirtti.

Yeni sistemde cumhurbaşkanının, bakanlıkların tümünü bir kararnameyle sabaha karşı ortadan kaldırabileceğini kaydeden Baykal, cumhurbaşkanının bütçeyi de istediği gibi planlayacağını ifade etti. Baykal, "İster saray yapacak, ister Suriyeliler'e maaş bağlayacak. Bütçe hazırlanırken kimseye bilgi vermeyecek, danışmayacak, onay almayacak, istişare etmeyecek. O nasıl uygun görürse." diye konuştu.

Baykal, Anayasa değişikliğinin en tehlikeli maddelerinden birinin cumhurbaşkanının aynı zamanda siyasi parti genel başkanı olması olduğunu söyleyerek şunları kaydett:

"Sayın Cumhurbaşkanı tek adamlık tartışması sırasında 'eğer meclis, seçim varsa tek adam olmaz.' diyor. Bakın Ortadoğu'ya, Kaddafi'den, Mübarek'ten Saddam'a kadar gelin her bir yerde seçim de sandık da ve göstermelik bir meclis de vardır."

"O referandumun sonucu 15 Temmuz'dur"

"FETÖ olayı nasıl gelişti?" diyen Baykal, 2010 yılında yapılan referandumu anımsatarak, şunları söyledi:

"Şimdi bakıyorum bunların televizyondaki konuşmalarına, aklıma 2010 manzaraları geliyor. Aynı konuşmaları orada yapıyorlardı. Ya sen o konuşmaları yaptın, milleti inandırdın, oyunu aldın. 'Ne oldu?' Devleti FETÖ'ye sen teslim ettin. O referandumda teslim ettin. Yüksek yargı onların eline geçti. Yüksek yargı geçince güvenlik, emniyet, silahlı kuvvetler, idare, üniversiteler... O referandumun sonucu 15 Temmuz'dur."

"Milletin yarısına 'terörist' diye hakaret ediyor"

Halk oylamasında "hayır" tercihinde bulunacaklara "terörist" denildiğini belirten Baykal, "Referandumu milletin önüne getiren sensin. İki tane ihtimal var, ya 'evet' ya 'hayır' diyeceksin. 'Hayır' demek terör, 'evet' demek vatanseverlik. Öyle şey olur mu?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın devletin imkanlarıyla miting yaptıklarına işaret eden Baykal, "Cumhurbaşkanı'na 'evet' mitingi hazırlıyorlar. Devletin uçaklarıyla geliyor, devletin parasıyla miting düzenliyor. 24 televizyon kanalı canlı yayın yapıyor ve oraya çıkan sayın Cumhurbaşkanı da milletin yarısına 'terörist' diye hakaret ediyor. Böyle bir şey olabilir mi?" açıklamasını yaptı.

Borsa günü düşüşle tamamladı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor