CHP, DSP'yi ziyaret etti

Okay, DSP ile Anayasa paketinden 3 maddenin ayrılması konusunda hemfikir olduklarını açıkladı

Abone ol

ANKARA- CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay ile Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit'i ziyaret ederek, Anayasa değişikliği teklifinde yer alan 3 maddenin ayrılarak oylanması önerisini görüştüler.

Görüşmeden sonra gazetecilere açıklamada bulanan Okay, Genel Başkanları Deniz Baykal'ın Anayasa değişiklik teklifine ilişkin açıklamalarından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu konuda yasal zemin varsa biz de buna varız. Grup Başkanvekilleri birbirleriyle ve Meclis Başkanıyla görüşsün..." açıklamasında bulunduğunu, kendilerinin de bunun üzerine Mecliste grubu bulunan partileri ziyaret ettiklerini hatırlattı.

Parlamentoda temsil edilen DSP'nin milletvekillerini ziyaret ettiklerini dile getiren Okay, CHP'nin, bu konuda AK Parti'ye götürdüğü öneriyle ilgili bilgi verdiklerini söyledi. Okay, "Çok sıcak bir ortamda kardeş bir partiyle hep birlikte bu yöndeki düşüncelerimizi paylaştık. Paketten 3 ana konunun, 3 maddenin ayrılması konusunda fikir birliği içinde olduğumuzu gördük" dedi.

Macit: Anayasa değişikliğinde uzlaşma gerek

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit de CHP'nin önerisinin kendilerine iletilmesinden duyduğu memnunluğu dile getirerek, şunları söyledi:

"Öteden beri, biz DSP olarak, Anayasa maddelerinde yapılacak değişikliklerin uzlaşarak yapılmasını savunuyorduk. O noktaya son haftada gelindi. Sayın Başbakanın 'yasal zemini varsa, 3 maddenin ayrılabileceği' sözünü vermiş olması güzel bir gelişmedir. Bunun arkasında durmaya davet ediyoruz. Sayın Başbakanın söyleminin aksine parti yöneticileri tarafından olumsuza doğru sürülen tavırlar sergileniyor. Çelişkili açıklamalara son vermelerini istiyoruz.

Eğer ciddi bir partiyse, AKP, Sayın Başbakanın söylediği noktada hem muhalefetin hem toplumun kaygı duyduğu maddelerin metinden çıkarılarak, diğer maddelerin uzlaşma içinde geçmesini destekliyoruz. Ayrılan maddeleri AKP ne yapıyorsa yapsın. Referanduma götürüyorsa götürsün. Muhalefet destek vermediği sürece yargıyla ilgili değişiklikleri referanduma götüremeyecektir.

Bu konuda Sayın Başbakanı dik durmaya davet ediyoruz. Öyle Kasımpaşalı tavrıyla fiziki dikliği değil, yürekten dik durmaya davet ediyoruz çünkü, yüreklerin yamulduğunu görüyoruz AKP'de. Bu konuda CHP'nin kaygılarına katılıyoruz. Onların kaygılarını biz de dillendiriyorduk, bu konuda hem fikiriz."

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz