CHP: Geldiğiniz durak son duraktır

Bütçenin görüşüldüğü Genel Kurul'da söz alan CHP'li Özel, istasyonlarda görev yapan hareket memurlarının giydiği şapka ile kullandığı "dur" ve "geç" işaretini çıkararak, iktidar sıralarına "Geldiğiniz durak son duraktır" dedi

Abone ol

ANKARA - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2014 bütçelerinin görüşmelerinin devam ettiği TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, bütün ülkelerin katkı payı aldığını, ancak 10 çeşit katılım payının hepsinin alındığı tek ülkenin Türkiye olduğunu savundu.  

Hükümetin, ilaç fiyatlarını baskılamak için 8 yöntemin 8'ini birden uyguladığını da ifade eden Özel, "Bir de dokuzuncusunu icat etmişsiniz, kur baskısı. Kurda 'Deli Dumrul' paritesi" dedi. 

Özel, nişasta ve tuz konularak kanser ilacı üretildiğini daha önce iddia ettiğini ve bu konuda soru önergesi verdiğini anımsatarak, "Geçtiğimiz günlerde yapılan bir operasyonla 70'e yakın kişi gözaltına alındı. Daha ilk gün 96 hasta 'Benim annem, babam bu ilaç yüzünden ölmüş olabilir' diye gitti. Gerçek rakamın 5 bin olduğunu iddia ediyorum. İddialarım iki sene önceki gibi bugün de kanıtlanacaktır" diye konuştu. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu tren yolcusuna benzeten Özel, "Tren giderken dışarı bakıyorsunuz, 'ne kadar hızlı gidiyorum' diyorsunuz. Hepimiz aynı trenin içindeyiz. 'İyi yere geldik' diyorsunuz. Çağın kendisi treni bir yere götürüyor olabilir" dedi. 

Özel, istasyonlarda görev yapan hareket memurlarının giydiği şapka ile kullandığı "dur" ve "geç" işaretini çantasından çıkararak, iktidar sıralarına "Geldiğiniz durak son duraktır" dedi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise Özel'in bu hareketine, "Burası şov yapılacak yer değil" diye karşılık verdi.  

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, "Milletimizden kırmızı kart görenlerin burada bize kırmızı kart göstermesi beyhude. Kırmızı kartı inşallah 30 Mart'ta göreceksiniz" ifadesini kullandı.

Galatasaray, Fatih Karagümrük'ü yendi! Katar'da Hamas'la kritik görüşme Mete Gazoz Avrupa şampiyonu! Adana ve Hatay’ı sağanak vurdu Türk iş dünyasının acı kaybı