Erdoğan, Bahçeli'ye yüklendi

Başbakan "bisküviye filan gerek yok artık" sözleriyle MHP liderini eleştirdi.

Abone ol

ANTALYA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütün öğrencilere elektronik ücretsiz elektronik kitap dağıtacaklarını belirterek, ''Artık bisküviye filan ihtiyaç yok bay Bahçeli, kuru fasulye filan geride kaldı artık'' dedi.

Erdoğan, partisince Kepez Spor Salonu yanındaki alanda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Türkiye'nin diğer 80 ili gibi, Antalya için de hizmet ve eser üretmeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, Antalya'ya yaptıkları yatırımları ve projelerini anlattı. Artık okullardan kara tahtayı kaldıracaklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''4 yılda bütün okullardan kara tahta kalkacak. yerine akıllı tahta geliyor. Bütün öğrencilere elektronik kitap dağıtacağız ve bunu ücretsiz dağıtacağız. Artık bisküviye filan ihtiyaç yok bay Bahçeli, kuru fasulye filan geride kaldı artık. Yavrularımızın elinde bunlar olacak ve bunun içinde bütün dersler var. Bütün müfredat buraya girecek. Böyle bir döneme giriyoruz.

İşte artık Türkiye bu. Amerika'da George, Almanya'da Hans, Helga, onların bu tür eğitim teknolojisinden istifadesi olacak da Antalya'mda Ahmetimin, Mehmetimin, Ömerimin, Hasanımın, Hüseyinimin, Ayşemin, Fatmamın, Betülümün, onların niye olmasın, neden olmasın? Yaptığımız bu. İlim Müslümanın yitiğidir, nerede bulursa alır. Biz de nerede bulursak alacağız. Ondan sonra da biz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne evvelallah gümbür gümbür çıkıyoruz ve çıkacağız.''

MHP bize borç bıraktı

''Yalanlarla hep bunlar güçlendiği için bununla yol almak istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar 12 Haziran'da benim halkım, benim milletim dürüstün doğrunun yanında olacak.

MHP, bizden önce iktidar değil miydi? Yanında da CHP'nin yavrusu DSP yok muydu? Vardı. Bize bunlar İMF'ye borç olarak 23,5 milyar dolar bıraktılar. Ödedik ödedik ödedik, şu anda 5 milyar dolar borcumuz kaldı. Bu 5 milyar doları biz öderiz. Bizim için leblebi, çekirdek o ayrı mesele. Ama çok ucuz, faizi çok çok düşük olduğu için 2012 sonunda onu da bitiriyoruz, temizliyoruz."

Devletin borçlanma faizini yüzde 63'ten yüzde 7-8'e, enflasyonu yüzde 30'dan yüzde 4'e düşürdüklerini anlatan Erdoğan, ihracatın arttığını, milli gelirin 230 milyar dolardan 740 milyar dolara çıktığını anlattı. Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduğunu da belirterek, büyüme rakamlarında Avrupa ve OECD ülkeleri içinde ilk sırada bulunduğunu hatırlattı.

Meydanda AK Parti Antalya Gençlik Kollarınca hazırlanan 'Hamd olsun bizim sadece şiir kasetimiz var' yazılı pankart dikkati çekerken, emniyetin verdiği bilgiye göre mitinge 50 bin civarında vatandaşın katıldığı bildirildi.

5 misli verenlere inanmayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 90'lı yıllarda 8 yıl SSK Genel Müdürlüğü yaptığını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

''Ben buradan CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; Allah aşkına şu başınızı iki elinizin arasına alın. MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, şu başınızı iki elinizin arasına alın. Futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım. Bu ülkeye hizmet önemli olan. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaktır aslolan.

Geçmişte bize yalanları çok söylediler. Özal ne veriyorsa ben 5'ini vereceğim, 2 anahtar vereceğim diyenleri gördük. Geldi mi anahtarlar, konutlar geldi mi, araba geldi mi? 'Artık bu yalanlara karnımız tok' diyelim. Şimdi o ustanın yanında rahleyi tedrise giren Kılıçdaroğlu da aynı şeyleri söylüyor. Ama biz size konut anahtarını verdik. 360 bin konut teslim ettik. 490 bin konutun inşaatı devam ediyor.

Şimdi ustalık dönemine bir 500 bin daha koyuyoruz. burada fakir fukara evlenemeyen gençleri evlendirmek için 50 metrekarelik daireler inşa edeceğiz. bunun içine mobilyasını, beyaz eşyasını da koyacağız. 20 yıl vade ile o gençlere vereceğiz. faiz yok, sadece enflasyon farkıyla. işte sosyal devlet bu.''

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Yargıtay'da başkan 29'uncu turda da seçilemedi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak