Erdoğan operasyonla ilgili konuştu

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Ortada çok kirli bir operasyon söz konusu. Biz, 11 yıllık bir iktidarız. 11 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiği malumdur. Nelerle mücadele edip geldiğimiz de malumdur. Bu atılan adımların uluslararası boyutu çok daha önem arz etmektedir. Biz 2023 yılının Türkiye'sinin ilk 10 içinde olması mücadelesini verirken, birileri de "biz, bu gidişi nasıl durdururuz" gayreti içinde. Bunun dışarıda planlayıcıları olduğu gibi, ülkede de uzantıları var. 

"Gezi'yle başladı, yeni bir adım attılar"

Gezi olaylarıyla başlayan süreç oldu. İstediklerini elde edemediler. Şimdi yeni bir adım attılar. 14 ay dinleme, izleme, bu tür şeyler yapılıyorsa ve bu konuda kendi üstlerine bunlar haber verilmiyorsa, haber verilmeden yapılabiliyorsa, buradaki konu yolsuzluk değil, siyasi mühendisliğin başka versiyonudur. Bunu yapanlar da bir nevi çetelerdir. Bu çeteler de devlet içinde devlet olma, süreci istedikleri gibi yönlendirme gayreti içindedir. Fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. 

Kamu bankaları iktidarımızdan önce görev zararıyla açıp kapanıyordu, şu anda derece yapıyorlar. Şimdi bu bankaları yaralama hedefindeler. 

"Gereken çalışmayı yapacağız"

Tespitimiz var, tahminimiz var. Uluslararası boyutu var ve Türkiye'de uzantıları var. Bu örgütlenmeyi kesinlikle ortaya çıkaracağız. Babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş buymuş bizi bağlamaz. Bizi bağlayan Türkiye'nin geleceğidir. Bakın arkadaşlarımla ilgili spekülasyonlar oluyor. Bunlara zaten biz alıştık. Biz 28 Şubat'ı medyayla gördük. Onlar o karanlık işleri çevirdiler. Bunlara bazı STK'lar karıştı. Bunları yaşadık. Şimdi bunun değişik bir versiyonu yine aynı şekilde uygulanıyor. Biz gereken çalışmayı yapacağız. Bakan arkadaşlarımız ve onların ailelerine bulaştırılmış olması, bu konularda da tabiki onlar atılan adımlar neticesinde hassasiyetleri ortadadır. Bunlar şahsımca da malumdur. Biz gereken neyse aramızda görüşüp, gerektiği şekilde yaparız. 

Bunu anamuhalefete ya da yavru muhalefete göre hareket etmeyiz. Çok farklı bir Türkiye gördükleri için kuru sıkı atıyorlar. 5 yıllık iktidarı yapamayıp 3,5 yılda kaçanları da biliriz. Milletimiz ne olduğunu iyi biliyor. 30 Mart'ta gereken cevabı milletim kendilerine verecektir. "At çamuru iz bıraksın" mantığı bize tutmayacaktır. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. 

"Siyasi mühendisliğe izin vermeyeceğiz"

Milletimizin algısını değiştirme gayreti var. Yapılan birçok olumlu faaliyeti olumsuza dönüştürme gayreti var. Aradıklarını bulamayacaklar. Bazı medya gruplarında geçen, emniyetteki yapılan değişikliklerle alakalı olarak, evet yapılan değişiklikler valilerimizin görevi kötüye kullanma anlayışından hareketler, kendilerinin tasarrufudur. Buna yetkileri vardır ve valilerimizi kullanmıştır. Çok farklı illere de bu sıçrayabilir. Nerede varsa gereğini anında, valilerimiz, Emniyet Genel Müdürlüğü'müz ve İçişleri Bakanlığı'mız anında yapacaktır. 

Biz böyle bir siyasi mühendisliğe fırsat vermeyeceğiz. Bu ülkenin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok. 

Kayserispor'un uçağına yıldırım düştü! Beşiktaş'tan Özbek'e: Biz yanak okşatmadık 3 emniyet görevlisine Ayhan Bora Kaplan soruşturması TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması Erdoğan'dan Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na atama