İstanbul'da yoğun kar yağışı

Türkiye, Balkanlar’dan gelen soğuk havanın etkisine girdi. İstanbul'da akşam saatlerinde bazı bölgelerde başlayan kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Bugün ve çarşamba kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Abone ol

Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezi ve yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girdi. Meteorolojiye göre dün başlayan yağışlar, bugün ve çarşamba günü ülke genelinde etkili olacak. Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soğuk hava etkili olmaya devam edecek. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

İstanbul'da kar yağışı gece başladı

İstanbul'da dün akşam saatlerinden sonra başlayan yağış, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde ise kar şeklinde kendini gösterdi.

Kuvvetli rüzgarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışının, bugün ve yarın Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği kaydedilirken, yarın akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline dönmesi bekleniyor. 

Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 santimetre arasında olabileceği, rakımın yüksek olduğu kesimlerde 5 ila 15 santimetre arasında olabileceği  ifade edildi.


İDO ve BUDO seferleri iptal

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) ile Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 07.00 Yenikapı- Bandırma hızlı feribotu ile 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy ve 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri yapılamayacak.

Öte yandan, gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve şiddetli rüzgar sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü.

Bursa'da da seferler iptal

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, 09.00 ve 12.00 saatlerindeki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 10.45 ve 12.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 09.30'daki İstanbul (Kabataş)-Armutlu (İhlas) seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Ayrıca saat 07.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) ve 08.00'deki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri de aynı gerekçeyle yapılamadı.

Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgar nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği ifade idildi.

İstanbul'da tedbirler alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul’a ilişkin uyarıları üzerine karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti. 

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kış şartlarıyla mücadele ekipleri olumsuzluklara karşı bin 28 araç-iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev başında olacak.

Dün gece yarısından itibaren başlatılacak kış şartlarıyla mücadele çalışmaları, olumsuz hava koşulları şehri terk edinceye kadar sürecek. 

Ankara cuma günü -5 dereceyi görecek

Ankara’da önceki gün akşam saatlerinde başlayan yağmur ilerleyen saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. İl genelinde devam eden kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar kürüme ve tuzlama ekipleri çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Bazı ara sokakların ve parkların kapla kaplandığı görüldü. Bugün 0 derece, yarın ise eksi 2 derecenin hissedileceği Başkent'te, sıcaklıklar cuma günü eksi 5 dereceye kadar düşecek.

İzmir için kar alarmı

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Ege Bölgesi dünden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Açıklamada bölge genelinde dün öğle saatlerinde başlayan sağanağın İzmir, Aydın ve Manisa'da etkili olacağı, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa'nın kuzey ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde görüleceği belirtildi.

Bugün Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'de etkisini arttırması beklenen kar yağışının İzmir'in doğu ilçelerinde de görülebileceğinin ifade edildiği açıklamada, "Çarşamba günü Kıyı Ege dışında bölge genelinde etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışlarının Balıkesir genelinde, Çanakkale'nin doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor" denildi.

Açıklamada bölge genelinde rüzgarın yıldız ve poyrazdan fırtına şeklinde eseceği vurgulanarak, vatandaşlar ve ilgililer, kuvvetli, çok kuvvetli, gök gürültülü sağanak, yer yer dolu yağışı, yoğun kar yağışı, fırtına ve tipinin sebep olabileceği, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, ağaçların ve direklerin devrilmesi gibi durumlara karşı uyarıldı.

Soba zehirlenmelerine dikkat

Akdeniz'de ise Muğla geneli ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışlar, Muğla geneli ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar, güney ve güneybatıdan orta kuvvette, yer yer kuvvetlice esecek.

Denizlerde de fırtınalı rüzgâr bekleniyor. Rüzgar, Bodrum-Kaş  arasında batı ve güneybatıdan 3 ila 5, açıklarında 6 ila 7, Kaş-Anamur arasında güneybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde esecek. Yetkililer, güney ve güneybatıdan kuvvetli esecek rüzgâr nedeniyle vatandaşların karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmasını istedi.

Doğu Anadolu - 12'leri gördü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 12 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, İzlanda Alçak Basınç Sistemi'nin etkisinde bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğleden sonra etkili olması beklenen yağışların Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Kars, Muş ve Bitlis'te kar, Iğdır'da ise yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
      
Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Hakkari'de 2, Iğdır'da 1, Bitlis ve Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Van ve Ağrı'da 1, Muş ve Erzurum'da 3, Kars'ta 4, Ardahan'da 12 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 6, Erzincan, Van, Hakkari ve Ağrı'da 3, Bitlis'te 2, Erzurum ve Kars'ta 1, sıfırın altında olmak üzere Muş'ta 2, Ardahan'da 3 derece olması bekleniyor.
      
Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları da Ağrı'da 35, Erzurum'da 32, Bitlis'te 30, Muş'ta 20, Ardahan'da 21, Hakkari ve Van'da 1 santimetre, kayak merkezlerinde ise Konaklı'da 103, Palandöken'de 98, Cıbıltepe'de 110, Ergan'da 25 santimetre ölçüldü.
      
Yetkililer, gece saatlerinde başlayan yağışların 12 Şubat Perşembe gününe kadar aralıklarla devam edeceğini bildirerek, kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
      
Bu arada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzurum'un Aşkale ilçesi, Kars merkez ve bağlı köyler ile Sarıkamış ilçesine bağlı köylerde eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.
      

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-1'le geçti Polis karakolda meslektaşlarını vurdu Buse Naz Çakıroğlu Avrupa şampiyonu! Çin sanayisinde kârlar azaldı İYİ Parti'de Tolga Akalın adaylıktan çekildi